MFF-tränaren: Vi har tränat på straffar en längre tid nu

Efter sex raka straffmissar förra säsongen var två straffar, två mål senast mot AIK ett bra besked för MFF. Även om det krävdes en retur för att den första skulle sitta.
– Det betyder mycket. Vi har tränat på straffar nu under Coronatider, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

– Jag tycker faktiskt att man i ungdomsfotbollen ska införa att ingen match i P19 eller P17 ska få lov att sluta oavgjord utan istället avgöras på straffar. Då får man öva på det i skarpt läge. Med VAR kommer det dessutom på sikt att bli fler straffar i matcherna så det är bra för de unga spelarna att lära sig
Har ni en förste-, andre- och tredje straffläggare i truppen?
– Vi har tre till varje match. Sedan är det beroende på hur matchen utvecklas och hur de är inne i kampen, om någon spelar bättre än de andra. Men vi har i alla fall tränat på straffar en längre tid nu, säger Jon Dahl Tomasson.

Med hjälp av straffarna mot AIK kom MFF igen från 0-2 till slutresultatet 2-2. Det var tredje matchen i rad som MFF hämtade upp ett underläge.
Nu väntar försvarande mästarlaget Djurgården hemma på Eleda Stadion.
– Det har än så länge varit en ojämn säsong för dem. Nu fick de ett bra resultat mot Kalmar FF och det är en stark motståndare, ingen tvekan om det, dessutom på samma poäng som vi.
– Jag vill därför se att vi spelar mer fotboll och vad jag menar med det är att vi blir bättre på att finna varandra, spelar snabbare framåt och varierar det mer.

Om Ola Toivonen är med i truppen berättar inte Jon Dahl Tomasson.
– Senaste veckan var den första han tränade fullt ut hela tiden. Men jag tycker att han ser bättre och bättre ut. Om han är med imorgon kommer jag inte säga något om. Men att det blir bättre är positivt för det är en duktig spelare, både på planen och i omklädningsrummet.
– Vi har en god dialog och det är en balansgång. Men jag kan berätta att vi spelade en internmatch mot vårt U19 på 30 minuter senaste veckan och i den var Ola med i tio minuter.

Foto: Bildbyrån

Annons