MFF-tränaren: “I 60 minuter gör vi en riktigt bra insats”

Det var en besviken Max Westerberg som summerade insatsen efter 2-4 i UEFA Youth League mot Chelsea.
– I 60 minuter gör vi en riktigt, riktigt bra insats. Ändå får vi nu stå här och prata om en ny hedersam förlust, konstaterade MFF-tränaren.

Annons

MFF spelade ut Chelsea fullständigt första kvarten och tog också ledningen genom Isak Bjerkebo. Resten av halvleken fortsatte MFF att vara det bättre laget och efter pausen inledde man med att skapa ett par jättechanser att öka ledningen innan Isak Bjerkebo gjorde just det i den 58:e minuten. Sedan rasade MFF ihop och Chelsea vände matchen.

– Vi ska veta att det är ett av världens bästa lag vi mötte. Det är nog därför det känns extra tufft. Vi borde haft en större ledning än 2-0. Om vi fått det hade det varit en annan sak. Nu kunde de trycka tillbaka oss och vi blev för låga i våra positioner för att kunna undvika det trycket.
Orkade ni inte?
– Det spelade nog in. De fick dessutom bra utdelning på sina byten. Det var bra spelare som kom in.
Hur stor betydelse hade det att ni saknade flera spelare i backlinjen?
– Att vi inte kunnat spela ihop en backlinje med kontinuitet är en nackdel. Men de som kom in gjorde det bra och jag tycker inte att man kan skylla något på dem.

Sebastian Nanasi var den mest etablerade i MFF-laget och levde upp till förtroendet. Han fick också mycket beröm av Max Westerberg.
– Jag tycker att han tog sitt ansvar och han skapade ju en hel del både för sig själv och de andra. Tänk om hans fina läge hade gett mål, eller vår ribbträff eller någon av de andra chanserna. Men det höll inte och det blev en ny påminnelse om hur extremt viktiga alla detaljer är i de matcherna. Det gäller att vara noggrann hela tiden.

För Chelsea var det en pusta ut-match. I fyra av de sju UEFA Youth League-turneringarna som avgjorts har klubben varit i final och man har vunnit två. Att åka ur i det inledande gruppstadiet finns inte på kartan.
Målen gjordes av Dion Rankine, Xavier Simons, Bryan Fiabema och Silko Thomas. Att det var just Dion Rankine som banade vägen med 1-2 var inte så konstigt. I den första halvleken var han ensam det stora hotet mot MFF:s försvar. Sista halvtimmen hotade hela laget.

Foto: Bildbyrån