MFF-tränaren: “Folkhälsan givetvis viktigare än våra matcher”

Det blir ingen seriepremiär för MFF:s damlag på lördag. Det tycker tränaren Fredrik Jahnfors är ett naturligt beslut.
– Folkhälsan är givetvis viktigare än våra matcher, säger han till Fotboll Skåne.

Så när Folkhälsomyndigheten på eftermiddagen gick ut med de nya rekommendationerna och Skånes Fotbollförbund snabbt bestämde sig för att tills vidare ställa in alla matcher i sina herr-, dam- och ungdomsserier var det bara att snabbt ställa om och lägga säsongen på vänt.
– Alla såg verkligen fram mot matchen, som nog hade blivit rejält uppmärksammad. SVT och Radiosporten hade till exempel anmält intresse. Men folkhälsan är viktigare än våra matcher och vår iver över att komma igång. Gör myndigheten bedömningen att det behövs för att minska smittspridningen är det självklart att inte spela.

Vad innebär det här för träningarna och säsongsupplägget?
– Det är lite för tidigt att säga. Vi kommer att träffas som vanligt i samband med träningen på fredag och då ta in allas synpunkter. Det är mycket vi måste få veta mer om också för att ha hela bilden. Skåneboll ska komma med ett klargörande imorgon.
– Om jag förstått det rätt tycker till exempel Folkhälsomyndigheten fortfarande att det är bra att hålla igång träningarna om de sker utomhus. Allt sådant kommer dock att klarna efterhand, säger Fredrik Jahnfors.