MFF Supports vädjan: ”Ber er att inte samlas i stora grupper”

Allsvenskan lär dra igång i juni inför tomma läktare.
I ett uttalande från MFF Support tar man ställning mot spel utan publik men vädjar till fansen att inte samlas i stora grupper för att följa matcherna.
”Låt oss istället titta på matcherna på ett sätt som inte bidrar till en ökad smittspridning” skriver man på sin hemsida.

Under fredagen väntas Folkhälsomyndigheten ta ett beslut om starten av Allsvenskan. Ambitionen från Sef och förbundet har tidigare varit att starta serien i mitten av juni. Allt talar för att ligan startar inför tomma läktare. Under torsdagen gjorde MFF Support ett uttalande på sin hemsida där man uppmanar fansen att respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer. ”Vi i MFF Support uppmanar alla supportrar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring allmänna sammankomster och trängsel. Vi ber er att inte samlas i stora grupper i eller utanför lokaler och fotbollsarenor. Låt oss istället titta på matcherna på ett sätt som inte bidrar till en ökad smittspridning.”

Dessutom ifrågasätter man spel inför tomma läktare. ”Att fotboll ska spelas utan publik är en idé vi har väldigt svårt att smälta och varje supporter som hejar, sjunger och flaggar för sitt lag är en extremt viktig beståndsdel i svensk fotboll” skriver man.

Supportergruppens ordförande Arvid Laban Falk har tidigare sagt till Fotboll Skåne att man är emot att spela fotboll utan sina supportrar på läktaren.
– Egentligen har vi bara en ståndpunkt: fotboll ska spelas med publik. Punkt! Sedan har vi full förståelse för de ekonomiska aspekterna. TV-bolagen och spelbolagen ligger på hårt och avtalen innebär mycket pengar med väldigt stor betydelse för klubbarna, sa han då.

Foto: Bildbyrån

Annons