MFF startade division 3-säsongen med en storseger

Det finns mycket som tyder på att årets säsong i division 3 kan bli rätt lik den förra i division 4 för MFF. I seriepremiären blev det i alla fall seger med 8-0 mot Lunds BK sedan Malin Gunnarsson gjort det historiska första målet för MFF i division 3.

Annons

Det dröjde dock. Stadionklockan hade tickat en bra bit över 20 minuter innan 1-0 kom.
– Skönt att få in bollen. Först gick det tio minuter och sedan 20 och man började tänka lite. Det var ändå premiär. höga förväntningar och lite spänt. Men så fick jag en bra passning på kanten och kunde springa loss och rulla in den, sa Malin Gunnarsson och hyllade stöttningen från de 476 i publiken.
– Helt fantastiskt. Jag har sagt det förr, men det här är något helt annat än jag upplevt tidigare och vi är så tacksamma. För mig personligen känns det också stort att nu ha gjort det första målet i division 3.

Föra pausvilan hann även Melina Skarström näta. 2-0 var dock ingen ledning MFF var nöjt med.
– Jag tror ingen av oss tyckte att den första halvleken var bra. Vi kom väl förberedda och visste att vi gjort allt vi kunnat. När det var dags blev det ändå lite nervigt och spänt och det fanns massvis med gånger vi kunde kommit in bakom deras backlinje och ut på kanten som vi inte utnyttjade. Vi pratade genom det och den andra halvleken blev mycket bättre, sa MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.
– Till slut blev det överlägset. Lunds BK är dessutom ett bra lag med rutinerade spelare på centrala positioner i försvaret. Därför var det starkt av oss att kunna vinna så klart trots att vi kan mycket bättre, bland annat i passningsspelet.

Lunds BK hade en duktig målvakt i Nelly Törnqvist och ett organiserat försvarsspel, men framåt handlade det mest om enstaka hörnor. Mot slutet, när det rann i väg, syntes det dessutom ganska tydligt att MFF troligen haft lättare att hantera det långa uppehållet utan matcher och de speciella träningsförutsättningarna som pandemibegränsningarna inneburit. Det blev stora stora segersiffror för MFF hela förra säsongen i division 4. Att det nu blev det igen ska inte dölja att Lunds BK var betydligt bättre än samtliga lag MFF mötte i förra årets seriespel.

Med 476 åskådare blev det ett betydligt bättre tryck från läktarna och än vassare blir det när man få släppa in fler. Ett önskemål dock: spelet och förutsättningarna hade blivit bättre om Fritidsförvaltningen gått med på att vattna den annars utmärkta planen på Malmö Stadion strax före matchen.

Foto: Bildbyrån