MFF sekunder från första titeln- föll på straffar i DM-finalen

Ett par sekunder och en stolpe.
Det var vad som skilde MFF från att vinna DM-finalen mot FC Rosengård 1917 och ta den första titeln.
I den absolut sista spelminuten fick Anna Plantin ett läge att avgöra, men prickade insidan av stolpen.
Istället blev det förlängning och straffar och då vann FC Rosengård efter att ha satt alla sina straffar och MFF skjutit en – i stolpen.

Annons

När Plantins läge kom hade hon redan gjort två mål i matchen och det stod 3-3.
– Jag kunde avgjort, men det är inte lönt att gräva ner sig i det. Vi hade inte turen med oss idag. Mycket ribba ut och stolpträffar och det bevisar ju bara att vi inte hade turen med oss. Men vi ska ändå vara stolta över att vi har ett övertag i andra halvleken och spelar upp oss ordentligt, konstaterade en djupt besviken Anna Plantin.

Totalt hade MFF fyra rena ribbträffar, plus en boll som droppade ner i överkanten. Och så stod stolpen i vägen när det skulle avgöras.
Men det var FC Rosengård 1917 som började bäst och de första 20-25 minuterna hade MFF stora problem. Laget hamnade alldeles för lågt och man bjöd dessutom på hörnor och frisparkar som hela tiden blev farliga. Under den perioden gjorde Tilde Björklund både 1-0 och 2-0 för FC Rosengård, det sista målet direkt på frispark.
Sedan växte MFF in i matchen, flyttade upp spelet och under resten av matchen skapade man betydligt fler farliga lägen än motståndarna. Andra halvleken dominerade man dessutom spelet. Förlängningen blev däremot böljande och avbrottstät när många trötta spelare började få krampkänningar.
Målmässigt svängde också matchen.
Anna Plantin gjorde 1-2 och innan pausvilan hann Linnea Svensson sätta 2-2.
I mitten av den andra halvleken nickade Anna Plantin in ledningsmålet till 3-2, något som även borde blivit segermålet. Men även om det spelmässigt stämde riktigt bra i den andra halvleken så saknades effektiviteten.
Det utnyttjade FC Rosengård 1917 och kvitterade. Målskytt? Givetvis Tilde Björklund.

Efter den mållösa förlängningen sköt Malin Gunnarsson, Linnea Svensson, Lovisa Wifvesson och Anna Plantin sina straffar i nät. Men när Anna klev fram hade Rebecka Holm skjutit sin i stolpen och eftersom MFF började med straff 1 fick FC Rosengård 1917:s Josephine Lech chansen att avgöra. Den utnyttjade hon. Sammanlagt 8-7 och ett vilt jubel som tydligt visade hur mycket prestige det låg i matchen!
Det visade även publiksiffran 1 398.

– Jag lider med tjejerna. Det var ett tufft sätt att förlora på, konstaterade MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.
– Kämpainsatsen var det inget fel på och vi gjorde det bra som vände. Sedan kom deras 3-3 när vi egentligen hade koll på matchen. Vi hamnade för lågt i början, men sedan gjorde vi mycket rätt.

MFF:s startelva; Emma Svensson – Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Madeleine Hejde – Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Petronella Winblad – Melin Skarström, Anna Plantin, Malin Gunnarsson.
Det var fria byten, men Saga Fredriksson kom in tidigt på grund av skada.

Foto: Bildbyrån