MFF-seger med 12-0 i den historiska seriepremiären

MFF vann den historiska första seriematchen och division 4-premiären med 12-0 mot Klågerups GIF. Anna Hellsten gjorde 1-0 redan efter 27 sekunder och sedan rann det iväg på den blöta planen. Flest mål – tre – gjorde Rebecka Holm.

Matchen blev något av en folkfest – i Coronaanpassat miniformat – i Klågerup. Men det var nära att matchen hade fått flyttats från den tilltänkta arenan.
Regnet öste ner tidigt på dagen och på förmiddagen var planen knappast spelbar. Det togs till och med fram planer på att flytta allting till Malmö Stadion.
– Patrik Jandelin och folket i Malmö plockade fram ett alternativ där vi skulle flyttat allt till Stadion och bussat dit Klågerupsspelarna, så det blev lite dramatik. Men Klågerups GIF hade jobbat hårt och givetvis ville de helst att hemmamatchen skulle vara en hemmamatch och när domarna tittade på planen klockan 13.00 var det tack och lov inga problem med spelbarheten. Sedan var den så klart blöt och det blev lite svårare att få upp tempot i passningarna, berättade MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

MFF bytte friskt och använde alla sina fem avbytare. I Fredrik Jahnfors upplägg ingår att säsongen ska vara utvecklande för alla i truppen och därför kommer man att rotera mycket. MFF har också tagit det smått unika beslutet att enbart ha utespelare på bänken!
– Det gör vi just för att kunna ge fler speltid. Att en målvakt blir skadad eller utvisad händer så pass sällan att vi är bekväma med det här upplägget. Dessutom har vi tre utespelare som är helt okej målvakter också och någon av dem kan alltid ta över, konstaterade Fredrik Jahnfors och var nöjd med insatsen.
– Vi fick inget gratis och fick jobba för varje mål, precis som det ska vara.

Målen gjordes av Rebecka Holm 3, Emelie Erlandsson 2, Cornelia Lindgren 2, Anna Hellsten, Melina Skarström, Andréa Sjögren, Saga Fredriksson och Madeleine Hejde.
– Extra kul för Cornelia att göra två. Hon är ingen van målskytt.

De övriga spelarna som deltog i den historiska första matchen var målvakten Emma Svensson, Beatrice Andersson, Stina Stadig, Annelie Nilsson, Elin Björklund, Ida Hansson, Martina Sutalo och Josefine Carlsson.

Tabellen i division 4 sydvästra haltar svårt. De flesta lagen har spelat tre eller fyra matcher. För MFF var det premiär.

Foto: Bildbyrån

Annons