MFF-prognos på minus 50 miljoner: ”Kännbar förlust 2020”

Coronasituation innebär tuffa förutsättningarna för de allsvenska klubbarna.
Malmö FF gör en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.
– Helt klart är att det blir en mycket stor och kännbar förlust för oss under 2020, säger ordföranden Anders Pålsson i podden Blått Snack från Fotboll Skåne.

Att 2020 blir ett tufft ekonomiskt år för många allsvenska klubbar är ingen hemlighet, och även om Malmö FF på många sätt är bäst rustade innebär coronan också stora förluster för dem.

Som tidigare påverkas resultatprognosen mycket av om och när publik kan släppas på arenorna, samt hur Malmö FF presterar i Europa League under sommaren och hösten. Men oavsett vad räknar ordföranden Anders Pålsson med ett stort intäktsbortfall, och därmed ett stort minusresultat för 2020.
– Intäktsbortfallet har vi beräknat till upp till ungefär 100 miljoner svenska kronor, och resultateffekten på det är ungefär förlust på 50 miljoner plus minus ett antal miljoner. Vi vet inte riktigt hur det blir med vissa av våra intäkter, säger Anders Pålsson i podcasten Blått Snack, som görs av Fotboll Skåne.
– Vi vet inte när vi ska börja spela på publik, och hur mycket publik vi får ta in, och vi vet inte heller hur det blir riktigt med intäkterna i Europa League. Där blir matcherna också utan publik. Det finns en osäkerhet i den prognosen, men det är lätt att konstatera att det kortsiktiga effekten 2020 blir dyster rent ekonomisk.

Är det du säger att det kan bli minus 50 miljoner i årsbokslutet?
– Ja, det är det jag säger. Det kan bli mer och det kan bli något mindre beroende på de här osäkerhetsfaktorerna. Helt klart är att det blir en mycket stor och kännbar förlust för oss under 2020.

Foto: Bildbyrån

Annons