MFF P17 vann premiären i Jönköping – förlust för P19

MFF P17 startade säsongen med en seger. 2-0 blev det borta mot Jönköpings Södra IF, i en match som borde slutat med en klarare seger, men även kunde blivit 1-1.

Annons

J Södra hade i praktiken bara en chans. Fast den var desto klarare: en straff vid ställningen 1-0.
– De skapade inget, vi brände lägen och det stod bara 1-0 när det var tio minuter kvar. Då lyckades de få till två hörnor och på den ena dömdes det straff. Tveksamt tyckte vi och det hade känts bittert att behöva åka hem med 1-1 i en match som såg ut som den gjorde, sa MFF-tränaren Joel Kjetselberg.
– Men skönt nog sköt de straffen utanför stolpen. Vår målvakt Marcus Pettersson gick dessutom åt rätt håll och hade nog tagit den om den gått innanför.

Med bara ett par träningsmatcher i benen märktes det långa uppehållet från tävlingsmatcher i början. Efter ett tag blev det bättre. MFF hittade nerven och gjorde även 1-0 genom Nils Zätterström.
Mot slutet efter J Södras straffmiss satte Zakariya Enow 2-0.
– Simon Lindfors och Hugo Larsson går att plocka fram. Hugo gjorde två assist, påpekade Joel Kjetselberg.

För MFF P19 blev det förlust efter vinsten i den första omgången.
IFK Göteborg vann med 2-1 på hemmaplan sedan laget gjort mål på sin nästan enda målchans i den första halvleken och ökat på till 2-0 i första minuten av den andra.
– IFK Göteborg försvarade sig väldigt lågt och vi hade ett stort bollinnehav. Men de var bra på att blocka skott och försvara sig och vårt 1-2 dröjde till dess att det var cirka tio minuter kvar. I den första halvleken hade de ett anfall och gjorde ett mål, sammanfattade MFF-tränaren Roland Larsson och berömde duon Aleksander Nilsson och Markus Björkqvist.
– Aleksander var nog snäppet bättre.
Men det var Björkqvist som gjorde målet – en hörna som gick rakt in.

Foto: Bildbyrån