MFF P17 tränar – P19 har uppehåll som kan avbrytas i helgen

MFF P19 har en träningsfri vecka medan MFF P17 kör för fullt. Men redan i helgen kan det bli seriestart för P19-laget borta mot Kalmar FF.
– Matchen är i alla fall inte inställd ännu, säger tränaren Roland Larsson till Fotboll Skåne.

Annons

Beslutet är helt enkelt inte taget än av Svenska Fotbollförbundet när det gäller ungdomsserierna i P19, P17 och P16. Det tas i dagarna i samband med att man beslutar om seniorserierna i division 1, 2 och 3 plus Elitettan och division 1 på damsidan.
– Vi får avvakta beslutet och hålla oss till det. Tills vidare vet vi ingenting. Allt kan dessutom förändras snabbt.
– Att vi beslöt oss för att ta ett uppehåll i träningen den här veckan berodde mycket på att våra spelare är så nära knutna till A-laget med deltagande på träningar, U21-matcher och annat så när de tog uppehåll tyckte vi att det var en bra idé att göra detsamma. Nästa vecka blir det ju heller ingen A-träning. Hur vi ska göra är ännu inte klart.

P17 tränar på som vanligt. I väntan på ett beslut om serierna sköts dock premiären som skulle spelats hemma mot Kalmar FF i lördags upp. Det påverkade dessutom väldigt lite eftersom de övriga matcherna i premiäromgången spelas först de kommande helgerna. MFF P17:s nästa match är schemalagd till den 5 april hemma mot Elfsborg. Samma matchdatum har derbyt Helsingborgs IF-Trelleborgs FF.

P19:s seriepremiär är alltså nu på lördag den 28 mars borta mot Kalmar FF på Gasten IP.
– Som sagt är den inte uppskjuten än. Hur det blir vet vi om ett par dagar, säger Roland Larsson och berättar att MFF och de övriga aktuella klubbarna blivit tillfrågade om hur de vill agera när det gäller de tidigare uppskjutna semifinalerna i Ligacupen.
– Vi har sagt att vi gärna vill fullfölja turneringen och vad jag förstått är det även en linje andra klubbar är inne på. När vi är så nära att slutföra turneringen känns det rimligt att göra det. Men även där kan saker ändra sig.
I både P17 och P19 ska MFF möta BK Häcken i semifinalen. P17 spelar hemma och P19 borta.

Foto: Bildbyrån

Annons