MFF P17 besegrade Häcken och fick en bra start i guldjakten

MFF P17 fick en perfekt start på slutspelsserien, där vinnaren går till SM-final.
På bortaplan mot BK Häcken vann MFF med 4-2.
– Häcken är alltid tufft att möta, särskilt på Hisingen. Starkt att vi kunde vinna, säger MFF-tränaren Max Westerberg till Fotboll Skåne.

I den första halvleken hade Malmö FF god kontroll och gick loss till en 3-1-ledning. När sedan Häcken dessutom fick en spelare utvisad kvarten efter pausen borde det varit klart. Men då höll det på att gå snett istället.
– Direkt efter utvisningen hade vi vår sämsta period i matchen och den höll i sig till 5-10 minuter före slutsignalen. Häcken kände väl att de inte hade något att förlora, släppte allt och chansade. De fick även in 3-2 på straff, berättar Max Westerberg.
Ett sent mål till 4-2 av Adrian Neziri säkrade dock segern.

De övriga målen gjorde Deniz Salievski 2 och Hugo Larsson.
Centralt spelade Markus Björkqvist och August Karlin starkt och stabilt.
– De har erfarenhet och ska visa vägen och det gjorde Markus och August, berömmer Max Westerberg.

Slutspelsserien består av fem lag som möts i en enkelserie. Sedan spelar vinnaren i den södra och vinnaren i den norra SM-final.
Ett lag står över i varje omgång. I den här var det Helsingborgs IF. Tidigare på dagen vann IFK Göteborg över Halmstads BK med 3-2.
– Och i nästa omgång möter vi IFK Göteborg på hemmaplan. Det är fyra finaler för att ta sig till en final och nu har vi klarat av den första.
– Vi siktar på SM-guld eftersom vi alltid går för att vinna i MFF. Men vi överger heller inte våra spelprinciper. Det gäller även att ta hänsyn till de övriga lagen i föreningen. P19 spelar också slutspelsserie och har tappat en del spelare. Nu stod P19 över i den här omgången och då kunde vi disponera ett par spelare som annars kanske behövts i P19. Vi fick dock undvara Isak Bjerkebo. Han var uppkallad till A-lagets träning och det går givetvis före, betonar Max Westerberg.

Foto: Bildbyrån

Annons