MFF P05 möter FC Rosengårds mästarlag: ”Blir en kul match”

I kväll spelar MFF på nytt på Malmö IP.
Men den här gången är det klubbens Pojkar 05 som matchas mot FC Rosengårds lag i OBOS Damallsvenskan.
– Spelarna ser fram mot att möta riktigt rutinerade och bra spelare som de läst och hört mycket om, säger MFF-lagets tränare Per-Ola Lindkvist.

Annons

Matchen kommer att spelas i 6 x 15 minuter.
– På Rosengårds begäran, säger MFF-tränaren Per-Ola Lindkvist till Fotboll Skåne.
– Jag vet inte exakt varför, men det var inga problem för oss att acceptera eftersom vi också kan ha nytta av det. Tempot brukar bli högre med kortare matchsekvenser och det går att testa skilda saker i de olika perioderna. Vi kan till exempel pressa väldigt högt i en och sedan byta taktik i nästa.

Att matcha starka pojklag mot elitlag på damsidan blir allt vanligare. Per-Ola Lindkvist betonar att det blir både en speciell och nyttig match för MFF.
– Dels är det en kul match. Spelarna har redan pratat en hel del om den och ser fram mot att möta riktigt rutinerade och bra spelare som de läst och hört mycket om.
– Dels brukar vi ofta möta fysiskt starkare lag eftersom vi nästan alltid spelar med en yngre medelålder än de vi möter. Då får vi kompensera bristerna i styrka med teknik och passningsspel. Nu blir det lite annorlunda mot ett lag med stora tekniska färdigheter och massor med rutin.

MFF kommer till spel med spelare i åldrarna 14-16.

För FC Rosengård är det här en typ av träningsmatcher man ofta spelat under försäsongerna de senaste åren. 2019 matchade FCR mot både HIF:s och TFF:s P15-lag.

Annons