MFF mot Lunds BK den 2 december – om LBK inte kvalar

Cupmatchen mellan MFF och Lunds BK kommer inte att spelas på onsdag.
Lunds BK är Coronadrabbat och har meddelat både MFF och förbundet att man inte kan spela matchen.
– Vi har ett nytt datum den 2 december som vi och MFF är överens om och som förbundet muntligt sagt att de kan acceptera, berättar Lunds BK:s klubbchef Bosse Cronqvist.

Men det kan snabbt ändras igen om Lunds BK får kvala för nytt kontrakt i division 1 södra. I så fall inleds kvalet den 3 december.
– Och vi kan inte spela både den 2 och 3. Men ett alternativ är ju att ändra speldatumet i kvalet, säger Bosse Cronqvist.
I helgen tvingades Lunds BK lämna walkover i serien mot Utsiktens BK eftersom sex spelare var sjuka i Corona och ytterligare ett par väntade på besked på testresultaten.
– Bland annat hade vi ingen målvakt tillgänglig. Testresultaten väntar vi fortfarande på och ett par av de drabbade har börjat friskna till. De ska dock vara symptomfria i 48 timmar innan de återvänder till träningen. Det går inte till onsdag, men till lördag när bottenstriden i division 1 ska avgöras kan läget vara bättre, konstaterar Bosse Cronqvist.
Lunds BK möter Lindome GIF hemma och konkurrenten om kvalplatsen Eskilsminne IF möter LBK:s värsta lokalrival Torns IF borta. Lunds BK behöver hjälp av Torn för att ordna kvalplatsen.

Blir det kvalspel kommer det att vara svårt att hitta ett nytt datum. MFF avslutar Allsvenskan mot Östersunds FK den 6 december. Då finns det tre faktorer att ta hänsyn till; LBK kvalar, MFF-spelarna ska ha semester och det är sagt att lottningen av gruppspelet för Svenska cupen ska göras när Allsvenskan är färdigspelad.
– Seedningen i lottningen är beroende av om vi eller Lunds BK går vidare. Därmed blir det svårt för förbundet att göra lottningen innan man vet det. Seedningen säger att vi som mästare ska möta nummer 16 i rankingen. Om LBK skulle ta vår plats blir det helt annorlunda, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Han berättar också varför Lunds BK i cupmatchen inte kan använda målvakten Mathias Nilsson, som var utlånad till LBK innan han plockades tillbaka till MFF.
– I seriespelet tillåter lånereglerna att han kan spela för båda klubbarna. I cupen tillåts det inte.

Foto: Bildbyrån

Annons