MFF lånar ut ytterligare en spelare till danska Hobro IK

MFF fortsätter att låna ut spelare till Hobro IK.
Nu är det klart att även mittfältstalangen Amel Mujanic ska spela för den danska klubben. Lånet gäller fram till sommaren 2021.

Annons

– Jag tror och hoppas att det här kommer utveckla mig både som spelare och person. Jag har pratat med Hugo om hur det är i Hobro och fått en bra bild av klubben. Det är viktigt för mig få erfarenhet av spel på seniornivå och sen hoppas jag komma tillbaka till MFF och konkurrera om en plats, säger Amel Mujanic i ett pressutskick.
Tidigare under säsongen lånade MFF ut mittbacken Hugo Andersson till Hobro IK och förra året blev det storsuccé när Anel Ahmedhodzic genomförde en låneperiod där och sedan efter återkomsten har varit bofast i MFF:s A-lag.

MFF:s sportchef Daniel Andersson tror att utlåningen av Amel Mujanic kan få en god effekt på karriären.
– Amel har varit otroligt duktig i vårt P19 och behöver nu erfarenhet från seniornivå. Vi känner att Peter Sörensen är en skicklig tränare som kan lära honom mycket och få honom att ta det där sista steget för att sedan komma tillbaka och konkurrera på ett ännu bättre sätt. Amel är en spelskicklig mittfältare som har sina styrkor med bollen. Han behöver utveckla spelet utan boll och det hoppas vi att han gör i Danmark.

Låneperioden sträcker sig fram till sommaren 2021 och följer alltså den danska säsongen. Amel Mujanic har kontrakt med MFF till och med 2023.
Amel Mujanic kom till Malmö FF från BK Olympic som nioåring och gjorde sin A-lagsdebut för föreningen i en träningsmatch mot FC Roskilde 2018. I februari tävlingsdebuterade Mujanic för Malmö FF i mötet med FK Karlskrona i Svenska Cupen. En match som MFF vann med 2–1.

Foto: Bildbyrån

Annons