MFF klarade tempot och besegrade division 1-topplag

Göteborgs DFF satsar på att ta steget upp i Elitettan.
Idag fick laget stryk av MFF med 3-1 efter en målmässig urladdning i den första halvleken.

Annons

– Göteborgs DFF har ett mycket högre tempo än lagen vi normalt möter och det tog säkert tio minuter innan vi kom rätt in i matchen. Vår 3-0-ledning i paus speglade heller inte alls matchbilden, erkände MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.
Han kunde dock vara nöjd med effektiviteten och att laget i den andra halvleken klarade att ha betydligt mer boll än i den första.
– Vi ligger på träningsläger här uppe i Göteborg och har tränat hårt på att spela när vi är satta under press. Det är vi sällan i serien, men Göteborgs DFF är mycket bra på det och spelar så konsekvent. Det visste vi och det var nyttigt för oss att få känna på. Jag är nöjd med hur vi löste det, betonade Fredrik Jahnfors.

De två första målen kom på hörnor, en variant och en lång. 1-0 satte Beatrice Andersson och 2-0 nickade Amanda Kander in. 3-0 i den 37:e minuten – alla målen kom inom loppet av en kvart – gjorde Annelie Nilsson.
– Ett riktigt snyggt mål. Ida Lyberg hittade Annelie med ett fint inspel.

MFF har tränat på BK Häckens träningsanläggning Gothia Park, men matchen spelades på Valhallas konstgräs. Efter en ledig dag imorgon återvänder man till Malmö och innan det är dags att starta om i serien kommer MFF att möta ytterligare ett lag högre upp i seriesystemet.
– Söndag den 1 augusti möter vi Sjöbo, berättade Fredrik Jahnfors.

Göteborgs DFF spelar i division 1 mellersta Götaland och ligger trea i tabellen. Laget har dock en hängmatch. Vinst i den så avancerar man till serieledning.

Foto: Bildbyrån