MFF hade problem med Lunds BK – i en halvlek

Lunds BK bjöd starkt motstånd och höll 1-1 i paus. Men till slut vann MFF med 5-1 på Klostergården och tog ytterligare ett steg mot seriesegern i division 3 sydvästra.
– LBK gjorde det bra. Vi var kanske inte lika bra som vanligt i den första halvleken, men till slut blev det en säker seger, sa MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

Annons

– Lunds BK har förstärkt och kraftsamlat och vi visste att de skulle spela bra mot oss. Vi stördes också av att vår kapten Elin Björklund fick en skada i låret på uppvärmningen. När de kvitterade hade vi dessutom precis haft tre öppna lägen. Men vi tog tag i det och till slut blev det som sagt bra.

Lovisa Wifvesson tog över kaptensrollen och var en av tre spelare som var värda att lyfta lite extra i MFF. De två övriga var Emelie Erlandsson, som är tillbaka efter sin skada, och nyförvärvet Cassandra Harletun, som gjorde två av målen efter att ha kommit in i den andra halvleken.
– Emelie är väldigt nyttig för oss och Cassandra har snabbt på träningarna visat att hon är en riktigt vass målskytt, berömde Fredrik Jahnfors.
Emelie Erlandsson gjorde också mål. De övriga stod Rebecka Holm och Annelie Nilsson för.

MFF ställde upp så här: Vera Eljertsson – Madeleine Hejde, Lovisa Wifvesson. Martina Sutalo, Ida Hansson – Amanda Kander, Rebecka Holm, Melina Skarström – Emelie Erlandsson, Annelie Nilsson, Stina Stadig.

Lunds BK:s mål (1-1) gjordes av Ida Håkansson.

Foto: Bildbyrån