MFF hade P19-tränaren på plats för att scouta HJK

MFF hade en scout på plats i dagens match mellan Buducnost Podgorica och HJK Helsingfors.
– Max från P19 var där och han såg även den första matchen, berättade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efter 1-1-matchen i Riga.

Annons

Max är P19-tränaren Max Westerberg och han kommer att delge sina intryck av HJK, för det blir ett möte med Helsingforslaget där MFF-ikonen Markus Halsti numera spelar. I HJK finns även förre MFF U-målvakten Jakob Tånnander.
Efter 3-1-seger hemma gick HJK snabbt fram till en 3-0-ledning i kvällens match.
Precis som mot Riga FC kommer MFF att börja hemma mot HJK. Speldatum är ännu inte officiellt.

På presskonferensen betonade Jon Dahl Tomasson också hur viktigt det var för klubben att klara den första omgången i CL-kvalet och tyckte att MFF haft två chanser att döda dubbelmötet mot Riga FC. Dels i hemmamatchen, dels både vid 1-0 och 1-1 i dagens returmatch.
– Vi hade faktiskt ett par riktigt goda chanser innan de fick de två lägena mot slutet där Johan Dahlin räddade oss vid det ena. Vi hade bland annat Anels nick där deras målvakt gör en riktigt fin räddning och bollen som dansade alldeles vid mållinjen när vi två gånger försökte trycka in den.
– I den första halvleken hade vi mycket boll och kontrollerade matchen, kanske gick det lite för långsamt eftersom det fanns stora ytor som vi inte utnyttjade. Det briljanta målet var ett bevis på vad man kan göra när man hittar de ytorna. I den andra halvleken visste vi att de skulle gå upp och satsa mer på andrabollarna, men ytorna fanns där ändå och vi skapade chanser. Sedan när de kom i kanalerna mot slutet blev det farligt ett par gånger.

Eftersom Jo Inge Berget fick lämna återbud på grund av skada ställde MFF upp med Eric Larsson framför Felix Beijmo på kanten. Det framtvingade draget tyckte Jon Dahl Tomasson fick ett i alla fall hyfsat resultat.
– Eric kom ju in och gjorde två assist mot Sirius och man får alltid energin av honom. Men det är inte hans naturliga plats och de var ett drag vi behövde när JIB inte kunde vara med.
Bytena där Sebastian Nanasi och Bonke Innocent kom in blev också naturliga.
– Sebbe är klok och kan hitta ytorna. Ett par gånger gjorde han det också. Och Bonke kom in med power. Mot ett så fysiskt lag som Riga kände vi att vi behövde den injektionen när tröttheten började komma i hettan. Vi spelade ju i lördags och Riga, som stod över spel i helgen, kändes lite fräschare.

Foto: Bildbyrån