MFF får klara sig utan åtta spelare mot IFK Norrköping

Ingen av de skadade spelarna är tillbaka till MFF:s match mot IFK Norrköping.
Det innebär att MFF kommer att sakna Johan Dahlin, Sergio Peña, Oscar Lewicki och Niklas Moisander. Dessutom är Jo Inge Berget och Anders Christiansen avstängda och Ola Toivonen och Jonas Knudsen sedan länge borta resten av säsongen.

Annons

Men MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson pratar hellre om de som är tillgängliga.
– Vi har tränat på bra under uppehållet med relativt få spelare eftersom så många har varit iväg med sina landslag. Men det är bra för oss. Precis som det är nyttigt med internationella erfarenheter i klubblaget är det positivt med spel i landslag.
– Det var inte så länge sedan vi inte hade så många landslagsspelare. Nu får de komma iväg och få en boost. Jag vet själv hur det känns att få vara ute på sådana uppdrag. Laget får också en boost. Det är ju hur bra man har spelat i sitt klubblag som gjort att man fått chansen i landslaget. Därför är alla i laget delaktiga.

Johan Dahlin är tillbaka i träning, men ännu inte redo. För att gardera på bänken kommer MFF att utnyttja 24-timmarregeln och ytterligare en gång kalla tillbaka Mathias Nilsson från Öster.
– Det är en riktigt bra regel och vi kommer att använda den, säger Jon Dahl Tomasson.
Niklas Moisander närmar sig också spel. Han körde på egen hand på dagens träning. Hur det blir med de skadade spelarna till tisdagens match mot Juventus ville dock MFF-tränaren inte gå in på. Skadan som ställde till det för Sergio Peña när han var iväg på landslagsuppdraget med Peru är den samma (vaden) som stoppade honom från spel i MFF och han kom hem till Malmö idag, sist av alla de olika landslagsspelarna.

En spelare är på nytt tillgänglig för spel. Peter Gwargis har nu tjänat av de två matcherna han fick efter utvisningen mot IFK Göteborg och är en möjlig ersättare till Jo Inge Berget.

Foto: Bildbyrån