MFF får klara sig utan AC mot Honved – skadan sätter stopp

MFF får klara sig utan Anders Christiansen i Budapest.
– Jag kommer inte att åka med. Vi tog beslutet idag, berättar MFF:s lagkapten.

Skadan som fick honom att avbryta matchen mot Örebro SK i ett tidigt skede har ännu inte läkt fullt ut. Enligt MFF:s nya policy ger man ingen detaljerad information om vilka problemen är, men AC ger ändå en antydan.
Det är en underbensskada, det syntes väl också på tv-bilderna.

Att MFF kommer att klara sig bra utan honom är han övertygad om.
– Vi har väldigt många bra spelare och kommer att vinna ändå. Klart att det är kul att höra att många tycker att det är viktigt att jag är med och att jag gör skillnad. Men med ett ego vinner man inga matcher. Det är en lagsport och med vår trupp ska vi klara oss utan spelare, vilka de än är.
– Det värsta är att det blir så mycket mer nervöst att titta på matcherna man inte är med i. Sådana här matcher vill man spela men nu går det inte och då får jag nöja mig med att sitta hemma och följa matchen och vara nervös. Mycket mer än när jag själv spelar och kan påverka.

När det gäller de tre spelarna med frågetecken (Bengtsson, Beijmo, Innocent) säger Jon Dahl Tomasson att det går framåt med alla tre, men utan att ge definitiva besked.

Bengtsson spelade internmatch mot P19 i går, Beijmo är tillbaka i träning, och Innocent är förhoppningsvis snart i bra form. Enligt Dahl Tomasson åkte Bengtsson på ett litet bakslag inför ÖSK-matchen, men att han är förbi det nu.

Dahlin säger att han inte nödvändigtvis är 100 procent frisk, men att han skulle kunna spela. Det handlar om exempelvis risker att det ska förvärras.
– Jag hade kanske kunnat spelat för en månad sedan, men vad hade konsekvensen varit?
– Vi får väga in alla bitar: vad behöver jag, vad behöver dem? Det är en avvägning.

Foto: Bildbyrån

Annons