MFF Dam kommer inte att ansöka om en friplats i division 3

Knappt hade MFF bestämt sig för att starta ett damlag i division 4 förrän det uppstod en möjlighet att ansöka om en plats ett steg högre upp i seriesystemet. Malmö FF har dock tagit beslutet att avstå den möjligheten.
– Så är det, konstaterar MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Annons

Därmed står det fast att MFF spelar i division 4 sydvästra med seriepremiär mot Gislövs IF lördagen den 4 april klockan 14.00 på Eleda Stadion och första bortamatchen mot Malmös kanske mest klassiska småklubb AIF Barrikaden blir måndagen den 13 april.

De övriga lagen i serien är Backarnas FF, IFK Klagshamn, Klågerups GIF, Lilla Beddinge BK, Lindeborgs FF 1948, Malmö City FC, Skabersjö DFF och Åkarps IF.

Möjligheten till en friplats uppkom när lag högre upp i seriesystemet dragit sig ur eller gått samman. Till slut fanns det två vakanser i division 3 sydvästra och då hade man bland annat redan gett Kvarnby IK en plats i den serien.

De nystartade lagen hamnar sist i kön. Men tidigare har Skånes Fotbollförbunds tävlingsansvarige Mats Hansson till Fotboll Skåne bekräftat att när alla de berättigade division 4-lagen från 2019 tackat nej finns det inga formella hinder att låta budet gå till ett nystartat.

Exakt det var på väg att hända. Men det aktuella laget ska alltså säga ja och ansöka och det har MFF nu bestämt sig för att inte göra. Beslutet att starta längst ner i seriepyramiden står fast.

Annons