MFF är snart nästan fulltaligt på träningarna

Sakta, men säkert återgår MFF-träningarna till det normala efter de två Corona-präglade veckorna.
Snart är alla spelarna tillbaka.
– Vi är nästan fulltaliga nu, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson och betonar att han är stolt över insatsen mot Hammarby senast.

– Jag har aldrig varit så glad över ett oavgjort resultat förr. Med tanke på situationen och möjligheterna till förberedelser var det en imponerande insats av spelarna. Vi gav bort fler chanser än vi normalt gör, men vi jobbade och slet tillsammans. Det var därför jag var stolt efter matchen eftersom jag visste hur det såg ut. Några hade kanske bara tränat två dagar efter att ha legat i sängen en lång tid, så det var riktigt bra gjort.

Nu väntar två matcher i Allsvenskan – Varbergs BoIS borta och Östersunds FK hemma – och eventuellt cupmatchen mot Lunds BK innan MFF går på semester. Det gör man omedelbart efter matchen mot Östersund den 6 december.
Det innebär att matchen mot LBK i hög grad hänger i luften. MFF spelar den 29 november och 6 december och kan klämma in en match mitt i veckan. Lunds BK spelar sista matchen i serien den 28 november, men om det blir kval för nytt kontrakt spelas de matcherna den 3 och 6 december och då blir det svårt att genomföra en match den 2 december som MFF och Lunds BK preliminärt är överens om.
– Att matchen med sent varsel blev uppskjuten den här veckan innebar att vi ändrade träningsupplägget och istället utgå från att den spelas nästa vecka och sedan får vi se om det är möjligt. Men vi är flexibla och har klarat att vara det hela den här annorlunda säsongen. Sedan får vi se om Lunds BK ska kvala eller inte. Vi har ett bra samarbete med Lunds BK och har ju bland annat haft vår målvakt Matias Nilsson utlånad dit, men jag förstår att det inte går att spela både den 2 och 3 och att Lunds BK vill försöka göra allt för att klara kontraktet i kvalet.
När är sista datumet MFF kan spela matchen?
– Vi slutar den 6:e så det måste ske i veckan före det datumet.

I dagens kollektiva digitala pressnack med Jon Dahl Tomasson berättade han också att MFF inte heller nästa säsong kommer att träna något eller några pass på konstgräs inför bortamatcherna på det underlaget.
– Om vi ändrar till att träna på konstgräs skulle det ge för många muskulära problem och det önskar spelarna heller inte. Dessutom finns det så många olika typer av konstgräsplaner. Att träna på en plan som ändå inte liknar den man kommer att spela på är meningslöst.

Dessutom om jakten på Daniel Bäckströms ersättare:

– Först och främst vill jag än en gång betona att det är synd att Daniel slutar och vi har arbetat gott samman i staben. Men han vill komma närmare sin familj. Givetvis har vi kandidater vi tittar på och har möten med. Vilka kvaliteter personen har som människa och tränare är två avgörande faktorer. Varifrån tränaren kommer, från Sverige eller utlandet, är för mig underordnat.

Foto: Bildbyrån

Annons