Markus Björkqvist startar när MFF möter Onsala BK

Skadelistan är fortfarande lång och de flesta landslagsspelarna hinner inte hem så att de kan bli aktuella för spel. Men MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson är övertygad om att han ändå ska få ihop ett starkt lag till onsdagskvällens cupmatch mot Onsala BK.
– Det är inga problem att få ihop både en bra elva och bänk, säger han.

Annons

– Och de som varit hemma har fått ny energi när de varit lediga lite och fått umgås med sina familjer. Det är också viktigt.
På dagens träningspass på hybriden var Niklas Moisander, Sören Rieks och Franz Brorsson med av de som tidigare haft skadeproblem.
– Franz kommer att starta och Sören är tillgänglig, men börjar på bänken, säger Jon Dahl Tomasson och bekräftar mer eller mindre att Niklas Moisander inte kommer att spela.
Det tar ett tag till.
– Han har bara gjort två pass.
Kommer någon av de yngre spelarna att få starta?
– Markus Björkqvist gör det.

MFF förbereder sig alltid noga genom att utförligt scouta motståndarna. Nu möter man ett division 2-lag, där det inte alls finns samma möjligheter.
– Vi tar alla motståndare på allvar. Men det finns inte lika många klipp, inspelningar och sånt på ett lag som Onsala. Vi har i alla fall sett två matcher och har en god överblick av dem. Det är ett lag som vill spela fotboll, säger Jon Dahl Tomasson.

Spelarna som fortfarande är iväg eller på väg hem från landslagsuppdrag är Martin Olsson, Erdal Rakip, Ismael Diawara, Bonke Innocent, Adi Nalic, Anel Ahmedhodzic, Sergio Peña, Noah Eile, Sebastian Nanasi och Peter Gwargis.
– Sergio är den som kommer att vara borta längst. Några kommer tillbaka idag och andra de närmaste dagarna, men det är svårt att säga nu om vi kan använda dem. Några kan kanske bli aktuella i alla fall för bänken, säger Jon Dahl Tomasson och berättar att uppgifterna om att Sergio Peña på nytt blivit skadad inte stämmer.
– Nej, det var meningen att han skulle stå över den landskampen. Det var inte på grund av en skada.

Foto: Bildbyrån