Många byten för MFF mot Kalmar – Dahlin står en halvlek

Många i truppen kommer att få speltid i MFF:s träningsmatch mot Kalmar FF. En av dem är Johan Dahlin, som därmed gör comeback efter det långa skadeuppehållet.
– Johan och Marko kommer att stå en halvlek var, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

– Jag kommer att byta mycket och ge många spelare minuter mot Kalmar så att de kan visa upp sig. Precis som vi gjorde under försäsongen och det är viktigt eftersom en av våra principer i MFF är att ge unga spelare chansen och det går att göra redan i morgon. Sedan har vi matchen mot Elfsborg och U21-matchen dagen efter och då kan många få 90 minuter så att de kan bli i så god form som möjligt.
Oscar Lewicki räknade med full träning nästa vecka och några minuter mot Elfsborg. Är det din plan också?
– Det är underbart att ha Oscar tillbaka i träning. Han var med igår, men blev dessvärre sjuk idag. Men om allt går vägen är det meningen att han ska spela lite nästa vecka. Om det sedan blir i Elfsborgsmatchen eller i U21 får utvecklingen ge svar på. Det är i alla fall härligt att han är med igen.

In i truppen har nyförvärvet Peter Gwargis och Hugo Andersson och Amel Mujanic, som återvänt från utlåningen till Hobro IK i Danmark, kommit.
Gwargis håller fortfarande på att träna sig ikapp och är inte med mot Kalmar FF.
– Peter hade inte tränat på en månad och inte spelat matcher på längre tid än så när han kom till oss. Men han var med tio minuter när vi spelade elva mot elva på träningen i tisdags. Han är inte klar än, men jag räknar med att vi ska kunna ge honom speltid i nästa vecka. Vi bygger upp honom sakta och lugnt och gör inte några chansningar.
– Hugo och Amel har tränat på bra och åtminstone en av dem kommer att spela mot Kalmar FF.
Med Gwargis på högerkanten kan Jo Inge Berget bli aktuell även som “nia”?
– I mitt huvud kan JIB spela till höger, men han kan också spela wingback, som “nia” eller till vänster. Någon gång kan vi också spela med två anfallare, i fall det skulle bli aktuellt.

Tre spelare har precis återvänt från landslagsuppdrag: Anel Ahmedhodzic och Adi Nalic från spel med Bosnien och Pavle Vagic från spel med Sveriges U21.
Därmed har de inte fått ledigt och vila som lagkamraterna, men det tycker inte Jon Dahl Tomasson är ett problem.
– Att få representera sitt land är något stort, det vet jag ju av egen erfarenhet efter 15 år med det danska landslaget. Anel och Ali gjorde det bra och lärde sig mycket även om det blev förlust mot Danmark. Anel kommer dock inte att spela imorgon. Adi kommer att göra det. Pavle tränade första gången med oss idag. Men det var bra att han fick U21-matchen. Jag var uppe i Falkenberg och såg den.

Foto: Bildbyrån