Malmö FF P17 till semi i Ligacupen – P19 kan följa efter

Fem matcher har gett fem segrar.
Den senaste, 1-0 mot Trelleborgs FF, såg dessutom till att MFF P17 vann sin grupp i Ligacupen och avancerade till semifinal.

Målet nickade Hugo Bolin in i den 36:e minuten på Vångavallens konstgräsplan.

Hugo Bolin, född -03, kom till MFF i somras från Sjömarkens IF utanför Borås för att spela med MFF:s U16 och studera på gymnasiet i Eleda Stadion. Nu har han blivit uppflyttad i P17-truppen.
– Det var ett riktigt snyggt nickmål av en duktig spelare. Hugo kan spela både ytterforward och i en nummer 10-roll som han hade mot TFF. Vi blev glada över att han valde oss och inte Elfsborg som låg närmast geografiskt. Men vi har följt honom ett tag och att han kunde studera här i Malmö hjälpte säkert till, säger MFF:s P17-tränare Max Westerberg.

Förutom TFF har MFF besegrat Helsingborgs IF, Halmstads BK, Östers IF och Ängelholms FF. I den första omgången mötte man HIF och vann med 6-2, men den vinsten var mycket mer svårtuggad än den ser ut och var förmodligen även nyckeln till gruppsegern eftersom det var den enda matchen tvåan HIF förlorade.
– Efter mindre än tre minuters spel stod det 2-0 till HIF! Starkt av oss att komma tillbaka så bra som vi gjorde och totalt har HIF bara släppt in åtta mål. Sex av dem kom alltså då.

Tack vare gruppsegern är MFF klart för semifinal. Den spelas helgen 14-15 mars och med stor sannolikhet får MFF P17 möta BK Häcken.
– Det ska vara geografisk lottning och eftersom det ser ut att bli Brommapojkarna och AIK som avancerar från de övriga grupperna utgår vi från att vi får möta Häcken. Vilket lag som ska få hemmaplan lottas, berättar Max Westerberg.

I jämförelse med säsongen 2019 är det en till nästan hälften ny P17-trupp i MFF i år. 02-orna är uppflyttade till P19 och man har fyllt på med 04-orna från U16.

Ett nyförvärv blev det dock i Lass Hamawand från Lunds BK. De uppflyttade spelarna är redan nämnde Hugo Bolin, Viktor Andersson, Dante Eriksson, Emil Lindman, Josef Al-Imam, André Alvarez Perez, Simon Lindfors, Måns Braendshöi, Deniz Salievski och Adrian Neziri Muarem.

Hur det går i P19-klassen är ännu inte avgjort. Där har MFF P19 två hängmatcher kvar sedan alla de övriga matcherna spelats. Det beror på att flera av spelarna har varit med A-laget och matchat under försäsongen.

Matcherna som återstår är borta mot Östers IF (på onsdagskvällen) och Landskrona BoIS på söndag. Fyra poäng på de matcherna och avancemanget är säkrat.

Finalerna i Ligacupen kommer att spelas i anslutning till finalen i Svenska Cupen för seniorer.
– Hade ju inte varit fel om både A-laget och vi fått spela den dagen, säger Max Westerberg.

Foto: Bildbyrån