Malmö FF försvarar ifrågasatt Ibrahimovic-gratulation

Malmö FF skickade en gratulation via sociala medier till Zlatan Ibrahimovic efter att denne belönats med Guldbollen, vilket fick vissa supportrar att reagera skarpt.
Men klubben försvarar sin hälsning.

39 år gammal vann igår Zlatan Ibrahimovic sin tolfte guldboll, samt utmämndes till årets anfallare på fotbollsgalan. I samband med det skickade Malmö FF följande tweet där man gratulerade Zlatan och Robin Olsen – som blev utsedd till årets målvakt – till priserna.

Ungefär samtidigt publicerade Sportbladet en längre intervju med Ibrahimovic – som numera som bekant är delägare i Hammarby – där han ännu en gång menade att han hade blivit sviken av MFF och att han inte känt sig välkommen i klubben.

På Twitter reagerade många som tyckte att MFF:s hälsning till Zlatan var olämplig.

När Fotboll Skåne når Malmö FF:s vd Niclas Carlnen försvarar han klubbens kommunikation.
– Det som jag kan kommentera är att Zlatan och Robin Olsen har fått två respektive en utmärkelser för fantastiska prestationer. Det är vad vi uppmärksammar då båda har spelat för Malmö FF, säger han.

Förstår du reaktionerna?
– Vi är ganska överens inom klubben att vi numera är en konkurrent till Zlatan med tanke på att han är delägare i Hammarby. De är tydliga konkurrenter. Så med tanke på det och historiken kan jag ha förståelse för reaktionerna, men vi ser det främst som att vi gratulerar en fantastisk fotbollsspelare.

Hur ser du på tajmingen? I samma veva som ni gratulerade Zlatan la Aftonbladet ut en intervju där han pratade om att han kände sig sviken av klubben och att han inte har känt sig välkommen i MFF.
– Det som jag kan säga är att det finns mycket i historiken som man kan diskutera. Historieskrivningen skiljer sig åt. Vi uppmärksammade honom som sagt honom i egenskap av att vara en fantastisk fotbollsspelare, säger Carlnen och fortätter:
– Zlatans kommentarer håller vi absolut inte med om. Men vi vill inte kommentera det mer än så.

Annons