Målexplosion av Gunnarsson efter två veckor med halsfluss

Efter att ha legat sjuk i två veckor fick Malin Gunnarsson nöja sig med att hoppa in i MFF:s 8-0-seger mot Lunds SK i DM. Men hon hann ändå med att göra fyra mål.
– Jag gjorde ju mål direkt på första bolltouchen och sedan flöt det på, säger en mycket nöjd Malin till Fotboll Skåne efter matchen.

– Bra också att vi fick spela vårt spel. Vi behöver fortfarande mer tid för att lära känna varandra och inte minst jag som missat en hel del för att jag varit sjuk. Jag fick halsfluss efter Södra Sandby-matchen och har bara tränat ett par pass efter att ha varit sängliggande.
– Men det hade absolut inget med Corona och sånt att göra. Det var vanlig halsfluss.

Målen hon gjorde betydde 3-0, 4-0, 6-0, och 8-0. Det första var en enkel rull i bortre hörnet från nära håll, det andra ett rejält långskott, det tredje en lobb och det fjärde ytterligare ett långskott. Allt på en lyckad halvtimme och Malin hann visa en hel del briljans i spelet också.

Vilket mål var snyggast?
– Det var nog nummer två, det första långskottet.

Det kan du väl inte mena, lobben måste ju vara snyggast?

– Nu har jag inte sett målen än, så jag kanske ändrar mig. Fast, alla säger ju att lobben var snyggast så då får väl jag också göra det. Får kolla nu i efterhand om alla som gratulerat mig till lobben hade rätt.

MFF-tränaren Fredrik Jahnfors var nöjd med mycket, 8-0-segern, Malin Gunnarssons läckra inhopp och spelet i den andra halvleken. Den första, som slutade 2-0, såg han förbättringspotential i.
– Lunds SK försvarade väldigt lågt och pressade inte alls. Det kräver mer fart av oss än vi hade i den första halvleken. Vi vill ha upp tempot. Vi pratade dock om det och i den andra tyckte jag att det såg mycket bättre ut. Det gick snabbare, vi kom fram i mitten som är vår idé att göra samtidigt som det även blev lägen på kanterna.
– Ett problem i början kan ha varit att vi saknade Beatrice Andersson. Hon är spelförande där nere och sätter tempot. Men det blev bättre.

Flera av målen kom efter hörnor. oftast långa. Något som inte överraskade Fredrik Jahnfors.
– Vi är bra på hörnor. Med fyra-fem riktigt bra hörnläggare i truppen blir det en styrka.

Efter 8-0 mot Lunds SK, 8-0 mot Vellinge IF och 2-0 mot Lilla Torg FF vann MFF gruppen på maximala nio poäng och 18-0 i målskillnad. Nu väntar fortsatt spel i DM, fast först i höst. Att hålla nollan i 3 x 90 minuter är alltid en styrka och mot Lunds SK var den aldrig hotad.
Trots det gjorde Emma Svensson en koncentrerad och bra insats i målet.
– Det är skönt att veta för många av matcherna vi kommer att spela i fortsättningen kommer också att se ut så här försvarsmässigt, påpekade Fredrik Jahnfors.

Matchen spelades för tomma läktare på Malmö IP.