Lewicki skyddade familjen med eget sovrum och handskar

Oscar Lewicki var en av MFF-spelarna som blev sjuk i Covid efter guldfirandet. Det stoppade honom från all träning och innebar även en del förändringar hemma hos familjen.
– Jag har haft eget sovrum och när jag väl varit i närheten av familjen har jag försökt ha munskydd och plasthandskar, berättar MFF-mittfältaren.

Det beslutet togs direkt när beskedet kom att Anders Christiansen testat positivt och guldfirande avbrutits.
– När testet på AC kom ringde jag hem för att kolla hur vi skulle göra och då beslöt vi att jag skulle komma hem och sedan hålla avstånd. Det är så klart inte så man vill ha det, men man gör ju allt man kan för att andra inte ska bli smittade.
Bara ett par dagar efter guldmatchen visade det sig också att Oscar Lewicki blivit smittad.
– Det var väl på onsdagen jag blev sjuk.
– Jag var dålig med feber i fyra dagar, hade mycket huvudvärk och var väldigt trött. När febern släppte satt huvudvärken kvar någon dag till samtidigt som jag kände mig trött i kroppen och lite andfådd. Sakta, men säkert blev det dock bättre.

Nu kan han ha ett normalt familjeliv igen och de två senaste dagarna – sedan han varit symptomfri i över 48 timmar – har han tränat med laget.
Han följer med truppen till Stockholm och matchen mot Hammarby IF. Hur pass match-fit har hunnit bli återstår dock att se.
– Jag är alltid sugen på att spela fotboll, men sedan är jag så klart medveten om att jag varit kass ett tag och att kroppen kanske inte är helt 100 återställd än. Jag har tränat med laget i går och i dag.
Att guldet är säkrat och att truppen är sargad innebär dock inte att MFF tar lätt på uppgiften. Oscar Lewicki betonar att det är full satsning som gäller.
– Känslan är att vi ska upp och ta tre poäng!
– Vi ska ändå klara att komma upp med ett slagkraftigt lag och det är ingen hobby vi håller på med. Vi är vinnare allihopa och vill visa det i morgon också. Någonstans är det nog så att anledningen till att man är en vinnare och kommit så här långt i karriären är för att man alltid vill visa att man är bäst och att man är jäkligt bra fotbollsspelare. Det ska man visa varje gång man går ut på planen.

Foto: Bildbyrån

Annons