Lewicki: “Jag tycker ju att jag är väldigt bra som mittback”

Halvvägs in på den första halvleken i MFF:s cupmatch mot Mjällby fick Lasse Nielsen skadekänning. Efter det har Oscar Lewicki på nytt vikarierat som mittback och gjort det bra.
Eftersom Nielsen inte är tillgänglig mot Östersund heller lär Lewicki få fortsätta centralt i försvarslinjen och det gör han så gärna.

Annons

– Det är bara roligt att kunna vara med och bidra på olika sätt, säger han.

Det är rätt många som börjat prata om att du är bättre som mittback än mittfältare. Blir du sur om man säger det?
– Inte alls. Jag tar det som en komplimang. Jag tycker ju själv att jag är väldigt bra som mittback, så det är bara kul.
Var det inte mittback Bayern München en gång försökte skola in dig som?
– Nja, jag spelade mittback mycket i Bayern. Men sista året började jag spela mittfältare. Det har varit från och till jag spelat mittback och det är en position jag spelat på ofta. Därför är det inte konstigt att jag trivs där.
Rankar du positionerna 1) mittfältare, 2) mittback, 3) ytterback?
– Ja, det kan man säga.
Finns det saker som är enklare med att spela mittback?
– Det är många saker som är enklare. Du slipper springa lika mycket och sedan har du oftast spelet framför dig. När du ska upp i nickdueller och sådant har du allt framför dig och du kan springa rakt och tajma in det lättare. Sedan finns det ju saker som är svårare också. Gör du ett misstag som mittback blir det mer kännbart. Jag försöker använda min hjärna oavsett om jag är mittback eller mittfältare, det är bara lite olika vilka medspelare jag försöker hjälpa.
Daniel Andersson och Anders Andersson blev mittbackar mot slutet av karriären. kan du se samma utveckling för dig?
– Vi får se, det är mycket möjligt, man rör sig ju inte lika mycket då. Men det är alltid upp till tränarna. Förra året spelade jag där mycket, i stort sett hela våren.

Foto: Bildbyrån

Annons