Krister Kristenssons kamp: ”Har legat på sjukhus nästan hela året”

MFF:s meste spelare genom tiderna Krister Kristensson, 78, går just nu en tuff kamp mot flera allvarliga sjukdomar.
I veckans avsnitt av Fotboll Skånes podd Blått snack berättar legendaren om ett år med benamputation, hjärtproblem och infektioner.

Annons

Allt startade med ett besök i Sydafrika.
– Jag slog i tån i en trappa när jag skulle gå upp på andra våningen. Sedan gick jag väl omkring på olika trädäck därnere. Efter ett par dagar kom jag hem och då svullnade foten och tån blev svart.
– Då sa ortopeden att vi måste ta bort den. Det kunde jag väl leva med, att långtån var borta märkte jag knappt. Men sedan började fler tår spöka och då fick vi ta dem också och sedan sa läkaren plötsligt att för att rädda benet var vi tvungna att kapa det helt strax under knäet. Det blev en jävla chock alltså, det var fan inte vad man förväntat sig!

Sakta men säkert började dock rehaben fungera och Krister Kristensson såg en framtid med protes utan rullstol eller rollator.
– När jag legat på sjukhus i fyra månader skulle jag träna upp mig igen och körde hårt på testcykeln. Vid ett återbesök satt jag på cykeln när läkaren mitt i sa att jag omedelbart måste stiga av och lägga mig på britsen. Sedan kom två kardiologer och sa att jag drabbats av ett blodtrycksfall och att man var tvungna att operera mitt hjärtproblem. En ny chock, jag hade ju stålhjärta. Det var i alla fall tur att jag redan var på sjukhuset. Hemma hade jag smällt av direkt.

Efter det har eländet fortsatt med infektioner, ambulansfärder och akutbesök. Glöden finns dock kvar.
– Innan oktober då jag fick en ny smäll kunde jag släppa rullstolen och gå 50 meter med rollator och sjukgymnasterna bredvid mig. Nu blir jag trött efter fem-sex meter och måste sätta mig. Det är ett jävla skit. Jag har inte kunnat spela golf på två år nu. Vi får väl säga att det är ett mål; att sätta sig i golfbilen och genomföra en runda om ett tag.
Och sitt MFF – där han tog sex SM-guld och spelade 626 matcher – följer han troget och har massvis med synpunkter på.
– Jag har sett alla MFF:s matcher i år på TV!
– Det är en bra årgång med spelare som AC och Ola Toivonen och det var härligt med guld.

Att ungtuppen Erdal Rakip nu har fem guld och kan passera Krister och Bosse Lasson som har sex tar han dessutom lätt på. Han tycker enbart att det är kul.

– Han kommer ju att klara det om han blir kvar i klubben ett tag till. Spelar man länge i MFF så vinner man mycket, så är det bara…

Poddavsnittet med Krister Kristensson kan du lyssna på här.

Foto: Bildbyrån

Annons