Klart: Zlatan-statyn stannar i Malmö: ”Det får hellre ta lång tid”

Det blir i Malmö Stad som Zlatan-statyn kommer att stå. Det beslutet togs under måndagen, rapporterar Aftonbladet

Zlatan-statyns vara eller icke-vara har varit en stor fråga det senaste året. Nu har Malmö Stad bekräftat att monumentet kommer att stanna i staden, men det är ännu inte klart när och var den kommer att ställas upp.

Det var i vintras som statyn vandaliserats och sedan dess har 29 medborgarförslag kommit in till Malmö Stad om dess placering. Under måndagen träffades kommunstyrelsens arbetsutskott för att diskutera det förslag som stadskontoret lämnat. Beskedet blev att statyn kommer att stanna i Malmö.

– Vi tycker hellre att det får ta lång tid och bra än att det forceras fram nånting, säger kommunalråd Frida Trollmyr (S) till Aftonbladet.

Tidningen skriver att det nu kommer att tillsättas en utredning kring var statyn kommer att stå.

– Det är en väldigt speciell situation nu med corona. Kommunen måste prioritera som man gör just nu och känner också att det är det viktiga. Det kanske blir klart lite tidigare eller lite senare. Det viktiga är att placeringen blir bra och hållbar, säger Frida Trollmyr.

Sedan statyn restes utanför Eleda Stadion har Zlatan Ibrahimovic köpt in sig i seriekonkurrenten Hammarby, tränat med stockholmarna och sägs nu vara på väg till klubben.

Foto: Bildbyrån

Annons