Kiese Thelin från start i MFF – tre spelare definitivt borta

Isaac Kiese Thelin spelar från start i bortamatchen mot Örebro SK. Ola Toivonen är tillgänglig efter sitt skadeuppehåll och Johan Dahlin kommer att vara med i truppen.
Det bekräftade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson efter dagens träningspass.

Att Isaac Kiese Thelin kan vara med beror givetvis på att han åkte hem i förväg från landslagssamlingen för att kunna förbereda sig för matchen och han var med på dagens pass.
När det gäller de övriga landslagsspelarna är det annorlunda.
Felix Beijmo, som så sent som på tisdagskvällen spelade när Sveriges U21-landslag besegrade Italien med 3-0, kommer inte att åka upp till Örebro.
– Han har fått ledigt och jag har sagt till honom att tillbringa tiden med kärestan. Att spela med landslaget är en ära och ger ett lyft, det vet jag ju själv och det var riktigt bra gjort att slå Italien. Men eftersom han spelade så sent som på tisdagen är det naturligt att han inte är med mot Örebro.
Arnor Traustason har varit iväg med sitt Island och spelade mot England, men inte i tisdagsmatchen mot Belgien.
– Men där har vi även resan att ta hänsyn till. Den sliter, inte minst nu i Corona-tider och han är inte tillbaka i Malmö förrän idag, säger Jon Dahl Tomasson.
Anders Christiansen tränade dock för fullt och fick inte speltid i någon av Danmarks matcher.
Därför är det troliga utfallet att Arnor Traustason inte är med i MFF-truppen, men att lagkaptenen AC är det.

Bonke Innocent har varit borta ett tag på grund av en infektion (inte Corona-relaterad), men närmar sig försiktigt en comeback.

– Bonke har börjat le igen. Vi fick dra upp honom från källaren för han var lite deppig när han var sjuk. Nu är han Bonke igen och det är vi glada över, säger Jon Dahl Tomasson.

Franz Brorsson är avstängd efter att ha dragit på sig fyra gula kort.
Den troliga ersättaren är Lasse Nielsen. Rasmus Bengtsson är visserligen igång med träningen sedan ett tag tillbaka, men det mesta talar för att man väntar ett tag till med att sätta in honom i matchspel.

Annons