Kapten Brorsson drog fram de unga i MFF-segern

Franz Brorsson tog chansen att övertyga när ett ungt MFF besegrade ett lika ungt TFF med 3-0.
– Det var härligt att se Franz styra de unga och hjälpa valparna som långsamt ska bli vuxna spelare på ett så fantastiskt sätt, betygsatte MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Mittbacken fick dessutom bära kaptensbindeln.
– Alltid kul att vara kapten. Jag var väl nästan äldst i laget så det var bara att ta ansvar och hjälpa grabbarna. Det var en bra match. Vi har inte spelat så mycket tillsammans, men vi kommunicerade bra, sa Franz Brorsson och tyckte att de unga offensiva spelarna hade stor del i att MFF för första gången i år kunde hålla nollan.
– De där framme gjorde sitt jobb och då blir det enklare därbak. Sebbe (Sebastian Nanasi), Mubbe (Mubaarak Nuh) och Hugo (Bolin) springer och springer och blir aldrig trötta. Jag trodde att de skulle bli det mot slutet, men det hände aldrig. Ett bra kvitto på att de unga håller formen.
– Och det är alltid skönt att hålla nollan, det är ett delmål i varje match. Jag hade aldrig spelat med Pavle (Vagic) förr, men det funkade bra och Bonke (Innocent) stod där stadigt på mitten.

Att det var just Trelleborgs FF som besegrades tyckte han hade mindre betydelse.
– Det var ju en träningsmatch. Men klart att jag inte vill förlora mot dem. Annars var det inte så superviktigt och pappa Jonas har blivit mer ljusblå de senaste åren.
MFF dominerade matchen totalt och när den målmässiga utdelningen kom blev Franz Brorsson allt mer offensiv. I den första halvleken hade han ett par farliga nickar på fasta, i den andra hamnade han i närheten och i TFF:s straffområde även i det löpande spelet.
– Jag hade lite grann kraft kvar så när jag kände att vi pressade dem så pass högt ville jag utnyttja den energin och få ut lite fler löpmeter. Vid ett tillfälle tyckte jag också att jag kunde fått en straff med mig och då hade jag fått en halv assist.
– Mot Mjällby hade jag rekordsiffror för egen del och det känns skönt att kunna fortsätta med det så här tidigt på säsongen. I löpmeter låg jag mycket högre än jag brukar göra och jag tar det som ett kvitto på att jag hållit mig skadefri och att formen är på plats även rent konditionsmässigt. Klart att jag vill spela så mycket som möjligt, det vill man ju alltid, konstaterade Franz Brorsson.

Förutom till Franz hade Jon Dahl Tomasson mycket beröm över till de unga spelarna.
– Skönt för dem att få vara en del av en match med lite större kuliss, visserligen utan våra härliga åskådare, men med en inramning med lite större intresse. Det lär de mycket av, plus att de kommer utanför sin komfort-zon när de får spela med lagkamrater som de normalt sett inte spelar tillsammans med. Det utvecklar. Sebastian (Nanasi) löste det ju eminent.
– Sebastian och Mubbe (Nuh) har fortfarande mycket att lära, men det är underbara killar som varje dag är öppna för nya intryck. Sedan är det två olika typer. Mubbe har den individuella nivån med fart och speed och Sebastian har en ovanlig fotbollsintelligens. Och Hugo (Bolin) som spelade 60 minuter i en internmatch i lördags fick spela nu igen och blev oerhört trött för så mycket är han inte van vid att matchas.

David Edvardsson saknades. Värdena MFF hela tiden stämmer av visade att han var trött och behövde stå över.
– När man kommer upp från P19 till A-truppen och tränar med en annan intensitet och med bättre spelare går allt snabbare. Du ska tänka snabbare, du ska röra dig snabbare och då får man ibland dra i handbromsen och låta honom få en träningsvecka, berättade Jon Dahl Tomasson.

Trelleborgs FF hade också fyllt på med massvis med P19-spelare och testade Tobias Karlsson från Torns IF samt Lukas Wettergren från Kulladals FF. Tobias startade matchen. I målet varvade Merlin Nuhanovic bra och dåliga prestationer. Han var skuld till straffen Sebastian Nanasi gjorde 2-0 på och sköt bollen rakt på Nanasi vid 3-0. Men han gjorde till exempel även en grymt stark parad alldeles uppe vid krysset när Mubaarak Nuh fick på ett kanonskott. Det avslutet var egentligen lika vasst som när han satte dit 1-0.

Foto: Bildbyrån