Jonas Knudsen: “Matchen man fortfarande pratar om i Esbjerg”

Jonas Knudsen är en av spelarna i MFF-truppen som vunnit en cupfinal med ett annat lag.
Med Esbjerg fB 2013.
– Det var helt fantastiskt. Det är matchen man fortfarande pratar om i Esbjerg, för det är inte ett lag som vinner pokaler så ofta, säger den 27-årige backen.

Annons

Knudsens moderklubb Esbjerg fB mötte Randers och vann med 1-0 efter mål av Yuoseff Toutouh.
– Glädjen var ännu större eftersom Esbjerg förlorat finalen både 2006 och 2008. Nu nådde vi ända fram och man minns vinnaren, inte den som blir nummer två.

Nu har Jonas Knudsen chansen att vara med och sätta stopp för MFF:s 31 år långa svit utan en cuptitel.
– Det hade varit jättestort och vi har en fantastisk möjlighet. Hur vi vinner struntar jag totalt i, bara vi vinner och får stå där med pokalen.
– Vi ska hålla i den svit av bra matcher vi kommit in i. Med den intensiteten och kraften vi har blir det svårt för motståndarna, vi blir så dominerande i vår power.
Känns det som du kommer bättre in i MFF:s spel i år och presterar mer på din rätta nivå?
– Självklart är det så. När man kommer till en klubb halvvägs in säsongen är det svårare än när man fått en försäsong. Jag är dessutom en spelare som mår bra av att spela regelbundet. Tidigare har jag i alla fall blivit bättre och bättre ju fler matcher jag spelat. Men det är också upp till en själv. Man ska prestera när man får chansen och det gäller att göra det hela tiden. MFF är en klubb med stor konkurrens överallt och gillar man inte det ska man söka sig iväg någon annanstans, på en lägre nivå.
Passar det dig bättre att spela i en fyrbackslinje?
– Det är vänsterback jag spelat hela min karriär så det måste jag säga. Jag kan spela bra i en trebackslinje också, men med den energin jag har som spelare kommer jag mer till min rätt när jag får möjligheten att göra löpen framåt och komma upp i planen och hjälpa laget med allt det hårda arbete jag har kapaciteten att utföra. Har vi inte rörelse och löpningar tappar vi kvalitet. När vi har mycket boll behöver vi löpa för att bryta ner motståndarlagen. Så oavsett om det är 4-4-2, 4-3-3 eller 4-2-3-1 passar det mig nog bättre. Och gör jag de rätta löpningarna ser en spelare som Sören Rieks det.

Annons