Jon Dahl Tomasson: “Resultatet var inte acceptabelt”

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson var tydlig efter 1-2-förlusten mot Västerås SK.
– Resultatet idag var inte acceptabelt, konstaterade han direkt.

Annons

Nu har MFF skaffat sig ett utgångsläge där det krävs både segrar och tur i det fortsatta gruppspelet för att det ska bli ett avancemang.
– Vi jobbar hårt och skapar många chanser, men är helt enkelt för oskarpa.
Vad hände efter de 20 första minuterna?
– Då började vi röra oss för lite och spelade runt för mycket. Och då förstärks effekten att det händer för lite. Om vi löper djupt som vi gjorde i början kommer chanserna.

Redan i den 19:e minuten fick dessutom Jo Inge Berget bytas ut sedan han fått ont i ryggen.
– Det är inget tvivel om att JIB är bra på att sträcka ut motståndarlaget och rör sig mycket över stora ytor. Det var givetvis synd att vi blev tvungna att göra det bytet, men även utan honom skapade vi ju många chanser, i den andra halvleken, påpekade Jon Dahl Tomasson.
Både Västerås SK:s 1-0 och 2-1 kom på fasta situationer.
– Frisparken direkt i mål var riktigt bra gjort, det ska vi vara ärliga att säga. Mål av den typen fick vi dock bara ett mot oss förra året, mot Mjällby. Då släppte vi även in fem mål på hörnor vilket var tredje bäst i Allsvenskan. Men vi vill ju alltid vara bäst.

MFF:s kvitteringsmål gjordes av lagkaptenen Anders Christiansen. Han var naturligtvis inte heller nöjd med resultatet – och spelet.
– I perioder spelade vi alldeles för långsamt. När vi hade tempo, kom vi fram och skapade lägen som var tillräckligt många för att vinna. Men det är klart att det inte var godkänt.
– Västerås SK ska dock ha beröm. De stod bra på planen och gjorde det svårt för oss. Det vi gjorde i början var att vi fick in bollarna till Antonsson i djupet, bakom deras vingback. Men det slutade vi ju med. Sedan började vi bra i den andra halvleken med, men så fick de mål på sin första chans då som även blev deras sista chans, konstaterade AC.

Han tyckte dessutom att det fanns positiva saker att hämta från Marcus Antonssons förmåga att skapa chanser.
– Det var inte bara han som missade och det positiva var att vi skapade mycket. Det hade varit sämre om vi förlorat med 1-2 och haft noll chanser. Får Antonsson bara näta kommer självförtroendet och då vet vi att det kommer att lossna. Han har mycket att ge oss i djupledsspelet.
När det gällde chanserna att avancera i Cupen efter förlusten var AC dock mer pessimistisk.
– Vi är typ ute. Nej, vi ska givetvis göra vad vi kan och vinna. Men det räcker inte. Vi måste har tur också.
I den andra matchen i gruppen besegrade GAIS Halmstads BK med 2-0. MFF möter GAIS i nästa omgång, på måndag.

Foto: Bildbyrån