Jon Dahl Tomasson nöjd med den långa dagen på Malmö IP

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson hittade många positiva saker med de två matcherna mot Örebro SK.
1-1 i den mer startelve-betonade första 90-minutaren på Malmö IP var ett spelmässigt fall framåt och 4-1 i den andra matchen var långa stunder en energifylld och överlägsen uppvisning av de unga.

Annons

MFF-tränaren om match 1:
– God inställning och spelet blev mycket bättre. Självklart var det ett dumt mål att ge bort så tidigt, men vi skapade många chanser precis som tidigare. Jag tyckte dessutom att det var trevligt att se de två nya få lite längre speltid och att de fick visa upp sig.
– Antonio (Colak) gjorde det riktigt bra, han kommer vi säkert att få stor glädje av. Synd bara att han inte fick göra mål utan fick nöja sig med att träffa trävirket. Han är även stark i pressen och den defensiva uppgiften där. Nu ska vi jobba med de sista relationerna och då blir det ännu bättre med spel på rätt fot vid rätt tidpunkt. Både han och Veljko (Birmancevic) är bra pojkar. Veljko kan inte så mycket engelska än, men han får god hjälp i omklädningsrummet.
– Viktigt också för Marko (Johansson) att få göra straffräddningen. Det gör gott för självförtroendet sedan det varit mycket fokus på honom under försäsongen och det var ju även en riktigt bra räddning.

MFF-tränaren om match 2:
– Vi visade upp en god rörlighet, gjorde många bra saker och även ett par fina mål. Synd bara att vi släppte in det onödiga sena målet och inte fick hålla nollan. Vi slappnade av lite grann de sista 20 minuterna.

– Det var också trevligt att Sören (Rieks) fick fler minuter i benen. Han blev trött, men det är inte så konstigt efter bara 30 minuter senast och efter att han varit borta nästan en månad på grund av skada. Men han är på rätt väg och det känns fint och är bra för konkurrensen.
– Det blev en lång dag för alla som spelade i den sista matchen, inte minst för spelarna som satt på bänken i den första och det tyckte jag att de löste på ett utmärkt sätt.

Att Antonio Colak och Veljko Birmancevic byttes ut efter cirka 80 minuter var enligt planen. Efter att ha spelat 60 minuter i debuten i Borås ökade man belastningen lite nu och sedan ska de vara mogna för 90 minuter.
– De hade nog kunnat spela 90, men det hade varit en chanstagning. När man kommer från ett annat sätt att träna och ska vänja sig vid vårt sätt finns det alltid en osäkerhetsfaktor. Det finns också en viss stress bara i att komma till en ny plats och omgivning. Vi har försökt få information från deras gamla klubbar om den exakta fysiska statusen och när det gäller Veljko har vi alla värden vi behöver, men när det gäller Antonio har vi väl inte fått det där riktiga toppmaterialet för analysen än. Därför tar vi heller inga chanser som skulle riskera en skada, berättade Jon Dahl Tomasson.

Nu återstår en träningsmatch mot IFK Göteborg, på gräs inne på Eleda Stadion, den 26 mars.
Sedan väntar ett långt uppehåll fram till den allsvenska premiären mot Hammarby den 10 april. MFF har ännu inte bestämt om man ska boka in ytterligare en träningsmatch.
– Det kan bli så att vi istället spelar en internmatch. En match behövs efter IFK Göteborg. Jag tror dock att internmatchen är alternativet vi väljer så att vi kan hålla igång många spelare, konstaterade Jon Dahl Tomasson.

Foto: Bildbyrån