Jon Dahl Tomasson gladdes åt ytterligare en hållen nolla

MFF har nu hållit nollan i fyra av de fem senaste tävlingsmatcherna. I 3-0-segern mot BK Häcken var den heller inte hotad förrän alldeles mot slutet.
– När motståndaren inte skapar något på nästan en hel match gör man alltid något bra, konstaterade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

– Vi hade analyserat Häcken väl och utnyttjade det på ett bra sätt. Vi visste vad de var bra på och rammade dem gott. Överhuvudtaget har vi spelat bra fotboll länge nu och kunde även spara en del kraft till torsdag.
Då möter MFF Granada FC i play off till Europa League, ett lag som imponerade stort förra säsongen och även inlett årets säsong bra, men som idag förlorade med hela 1-6 mot Atletico Madrid.

I MFF-målet börjar Marko Johansson bli van vid att hålla tätt.

– Marko har växt med uppgiften och ett clean sheet lyfter alltid både en målvakt och hela laget. Nu lyckades vi igen. Marko är bra på fötterna, lugn, stabil och får ett allt bättre självförtroende och samarbete med backlinjen, berömde Jon Dahl Tomasson.

Häckentränaren Andreas Alm var rejält missnöjd med sitt lags spel. Inte minst oförmågan framåt.
– Vi är alldeles för udddlösa och det är oroväckande eftersom vi måste bygga om vårt sätt att spela. I nästan 20 omgångar var vi seriens bästa lag defensivt, men det är vi inte längre och kommer inte att vara det heller.
– Malmö FF har gjort en hel del mål i början av matcherna den senaste tiden. Nu klarade vi inte av att vara noggranna och förhindra det och sedan är det svårt att analysera eftersom de spelade på resultatet de fick av starten. Jag tror inte att Marko Johansson gjorde en enda räddning i deras mål och det är som sagt oroväckande eftersom vi i fortsättningen nog måste göra en hel del mål nu när vi inte har seriens bästa försvar längre efter de ändringar vi behövt göra där. Tappet av Leonard Zuta var tungt, betonade Andreas Alm.

Med åtta matcher kvar för MFF och nio för BK Häcken är försprånget nio poäng och tio måls bättre målskillnad.

Foto: Bildbyrån

Annons