Johan Dahlin: “Jag tränade idag och jag tränade igår”

Johan Dahlin skadad? Inte om man frågar honom själv.
– Det är ni som pratat om det. Jag fick behandling. Men jag tränade idag och jag tränade igår, konstaterar han.

Annons

– Jag spelade ju dessutom klart matchen mot Sirius. Jag hade förstått mer av dramatiken om jag blivit utbytt, fyller han på.

Att han inte blev det innebar också att det inte blev ett stopp i sviten att han spelat varje minut i varje match hittills under säsongen.
– Det är klart att jag blir sliten på ett annat sätt än en utespelare. För oss är det mer mentalt. Sedan vill jag ju spela matcher eftersom jag tycker det är mycket roligare än att hålla på och träna. De senaste åren har vi spelat i Europa och då har vi ändå spelat så här många matcher från juli till december, så det finns inget att klaga på tycker jag.
– Jag har aldrig tänkt att det skulle vara skönt att vila en match, det tänket har jag helt enkelt inte. Sedan är det även en dialog om vad som är bäst just för tillfället, för även om man vill spela alla matcher är det kanske inte alltid det går, eller alltid är bra och så vidare.

Spela hela tiden i ett tätt program är alltså framförallt en mental belastning för en målvakt. De folktomma läktarna under pandemin har spätt på den belastningen.
– Det har varit annorlunda i år. Att ha mycket folk på läktarna underlättar. Då får du fokus på ett annat sätt och i MFF är vi ju dessutom väldigt bortskämda med att alltid ha mycket publik. Den mentala biten har därför varit lite svårare i år. Med 20 000 på läktarna behöver man inte anstränga sig på samma vis.

Cupfinal! Är det dags för den där titeln nu?
– Det har vi sagt länge och får fortsätta att säga det. Jag tycker att vi haft en bra streak i Allsvenskan och hoppas att vi kan fortsätta på den i morgon och bygga på det fina spelet vi haft de fyra senaste matcherna. Det har blivit bättre och bättre.
– Ett cupguld hade varit extremt roligt. Det är en titel och vi vill vinna allt vi ställer upp i.

Foto: Bildbyrån

Annons