Johan Dahlin höll nollan i första 90-minutersmatchen

Den 9 augusti 2020 var senaste gången Johan Dahlin spelade 90 minuter.
Nu gjorde han det igen – och höll nollan. Det gjorde han även då.
– 9 augusti 2020, Falkenberg borta, vi vann med 1-0, konstaterade han utan någon som helst tvekan på frågan om han kom ihåg senaste fulltidsmatchen.

Annons

Nu blev det 2-0 hemma mot Elfsborg i en träningsmatch som präglades av den sköna sommarhettan. Fast så härlig var den kanske inte för de som spelade.
– Jag blev trött mot slutet. Belastningsmässigt var det inget problem, jag tränar ju för fullt sedan länge, men mentalt hade jag nästan glömt bort hur tufft det är att stå där i 90 minuter och hålla fokus. Särskilt när man inte har så mycket att göra.
Ska man hårdra det så långt som att säga att om du haft mer att göra hade du blivit mindre trött?
– Det är inte fel. Mentalt blir det svårare att hänga med hela tiden, så det var tufft efter matchen.
Efter de 45 minuterna i comebacken mot Kalmar FF sa du att det kommer att ta tid att hitta tajmingen fullt ut igen. Hur stort steg var det här?
– Det var viktigt med 90 minuter, men jag behöver mer. Tyvärr har vi inte så mycket tid på oss.

489 åskådare var på plats – 500 tillåtet, men med bokade biljetter är det alltid någon som inte kan komma – och de höll bra tryck. Särskilt i början innan värmen tog ut sin rätt. Bland annat hälsades den rutinerade MFF-målvakten välkommen genom att alla sjöng hans namn.
– Härligt, det har man längtat efter, att få höra publiken igen. Kanske inte just att det var mitt namn även om det uppskattas utan att de var där överhuvudtaget och hördes, konstaterade Johan Dahlin och fick givetvis svara på många frågor om den där nollan MFF haft så förtvivlat svårt att hålla tidigare under årets säsong.
– Det är mest folk runt om som snackar, inte vi. Jag tycker alltid det är viktigt att hålla nollan. Och vinna.

Foto: Bildbyrån