Jo Inge Berget tränar för fullt inför MFF:s match mot HJK

Jo Inge Berget är med på MFF-träningen inför matchen mot HJK.
– JIB tränar idag och sedan får vi se hur det går. Jag vill helst avvakta hur han känner sig efteråt innan jag säger något bestämt. Men det ser bra ut, berättade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson på presskonferensen.

Annons

Bortsett från Ola Toivonens långtidsskada är det även i övrigt en frisk trupp Tomasson har att välja bland. En trupp som dessutom fått påspädning av nyförvärven Niklas Moisander, Peter Gwargis och Malik Abubakari samt återvändarna Hugo Andersson och Amel Mujanic. Alla är registrerade hos UEFA och kan användas mot HJK från Helsingfors.
– Vi har en trupp byggd för det här, som klarar av att spela ofta, som gillar att göra det och jag har fått ännu fler alternativ. Jag har ju dessutom gått runt på många spelare, påpekade Jon Dahl Tomasson.
Det enda han berättade om nytillskotten var dock att Moisander är redo att vara med i truppen.

Riga FC kom till Malmö och spelade extremt defensivt från start. HJK kommer förmodligen att agera annorlunda.
– Jag tycker inte att man ska jämföra. Riga spelade väldigt defensivt från start både borta och hemma. HJK är ett bra lag som är vant att vinna. De har fina mönster i laget och ett bra omställningsspel. Vi har gjort 29 mål i Allsvenskan och gjorde rekordmånga ifjor. Fotboll spelar man för supportrarna och de vill se mål och bra spel, betonade Jon Dahl Tomasson.

Foto: Bildbyrån