Jakob Tånnander nådde sitt mål – som motståndare

I många år i MFF:s ungdomsled drömde Jakob Tånnander att få spela på Eleda Stadion inför hemmapubliken.
Nu får han göra det som motståndare istället. Inför säsongen 2020 flyttade han till HJK i Helsingfors och den senaste tiden har han kämpat sig till en ordinarie målvaktsplats i laget MFF möter i Champions League-kvalets andra omgång.

Annons

– Visst är det en speciell känsla. Alla åren i MFF:s organisation drömde jag ju om att få spela en stor match inför MFF:s supportrar. Nu får jag göra det, fast i HJK, sa den 20-årige målvakten från podiet på den finska mästarklubbens presskonferens.
Han betonade att MFF givetvis är favorit, men hittade en del likheter mellan lagen.
– Båda lagen ska ju vinna i sina inhemska ligor och i Europa.
– Konkurrensen är tuff. Vi har många duktiga målvakter i truppen. Men jag har fokuserat hårt på att ta en plats.

Jakob Tånnander stod också i båda matcherna när HJK körde över Buducnost Podgorica. Hemma i Helsingfors blev det 3-1 och på bortaplan höll han nollan när HJK vann med 4-0 och sammanlagt 7-1. Trots de stora siffrorna var han inte overksam. I 4-0-matchen hade Buducnost faktiskt åtta avslut på mål.

Redan innan flytten till Helsingfors hade han skaffat sig en rejäl A-lagserfarenhet. Han debuterade i moderklubben Dalby GIF redan som 13-åring och året efter spelade han en A-lagsmatch i Lunds BK. De två sista åren i MFF innan kontraktet löpte ut var han utlånad till Lunds BK. Innan dess spelade han även division 2-fotboll i Högaborgs BK och Österlen FF.

MFF har han fortfarande hyfsad koll på.
– Jag hinner ju inte se allt, men highlightsen.

Foto: Bildbyrån