Isaac Kiese Thelin: “Om jag varit yngre hade jag inte frågat”

Isaac Kiese Thelin tvekade inte att be om lov att avbryta landslagssamlingen innan matchen mot Portugal och istället vända hem till MFF.
– Jag kom dit som en av två reserver och sedan tränade hela truppen och om man då lägger ihop ett plus ett är det inte så stor chans att vara med på bänken ens. Då snackade jag med Janne och sa att jag gärna ville hem för att förbereda mig. Det var inga problem med honom och det var inget dramatiskt. Och jag kände att det var ett beslut som var viktigt för mig, berättar han.

Beslutet togs emot med hyllningar från MFF-supportrarna.
– MFF är deras lag så det är klart att de tycker att det var bra. Man vill ju alltid sitt lags bästa. Det känns verkligen att jag är uppskattad här. Det är roligt och då känner man också att man vill ge tillbaka.
“Köp loss honom”, var en av de spontana reaktionerna.
– Roligt att höra, men det är upp till Danne, det är inte jag som kan göra något åt det. Vi får se vad som händer…

Isaac Kiese Thelin konstaterar dock att beslutet att kontakta förbundskaptenen Janne Andersson och fråga om han kunde lämna truppen i förtid inte varit lika självklart för en fem-sex år yngre upplaga av honom.
– Jag har varit med rätt mycket. Om det varit min första samling hade jag inte frågat. Men nu känner jag Janne bra och vet att jag kan fråga. Det var inget negativt från hans sida heller utan vi snackade lite och så kom vi fram till det här beslutet.
– Allt vägs ihop. Hade jag varit yngre, på min första samling och inte känt honom lika bra är det klart att jag inte hade frågat. Nu var det lugnt.

Besöken i Örebro är speciella för Isaac Kiese Thelin eftersom det var där han växte upp och började spela fotboll, i stadsdelen Örnsro och i Karlslunds IF.
– Jag har dock ingen riktig relation till Örebro SK. När jag var ung i Karlslund tränade jag med dem flera gånger och spelade någon U21-match, men fick aldrig något erbjudande. Det var därför jag gick till IFK Norrköping istället. Så enkelt var det.
Matchen är i alla fall ett tillfälle att hälsa på släkt och vänner som fortfarande är kvar däruppe.

– De var dock för sena med att boka lounge på arenan så de får se matchen hemifrån. Efteråt kommer de nog ner så att vi får snacka lite och sedan hinner jag kanske med ett snabbt besök hos familjen också, säger Isaac Kiese Thelin och betonar att det krävs full satsning för att besegra ÖSK och se till att det fortsatt ser lika bra ut för MFF i toppen av tabellen.
– Örebro är ett mittenlag, men nu har de fått tillbaka några spelare som varit skadade och värvat ett par också så det är en tuff match på bortaplan. Inga matcher är enkla i Allsvenskan och vi är förberedda på att vi behöver göra det bra.

Annons