Innocent tillbaka i MFF-truppen – hoppet kvar om AC

Bonke Innocent är tillbaka i truppen när MFF reser till Örebro för en sista urladdning innan en kort och tidig sommarvila.
– Bonke är tillgänglig och åker med oss i truppen, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Eventuellt kan Anders Christiansen, som så sent som i torsdags tidigt fick avbryta matchen mot Elfsborg efter att ha fått känning i låret, också vara tillgänglig.
– AC var på planen idag. Sedan får vi se om han kan spela redan i morgon. Självklart tar vi inga chanser med honom. Vi hoppas in i det sista. Känner han något bekymmer riskerar vi dock inget. Och det finns många andra duktiga spelare vi kan använda, det visade vi ju också mot Elfsborg i en svår match.
Om Ola Toivonen finns det fortfarande inget besked.
– Undersökningen pågår löpande och just nu avvaktar vi till dess att vi vet mer, konstaterar Jon Dahl Tomasson.

Sören Rieks deltog också i dagens träningspass och comebacken närmar sig.
För Oscar Lewicki kommer det att ta tid. Men Jon Dahl Tomasson ser ljuset.
– Vi hoppas att Oscar är tillbaka inom loppet av de första veckorna när vi startar igen. Mer vet jag inte, men det går framåt för honom.

Direkt efter måndagskvällens match mot Örebro SK blir det träningsuppehåll för MFF.
– Måndagen den 7 juni börjar vi träna igen. Sedan kommer vi att möta Kalmar FF och Elfsborg och spela en U21-match innan vi möter FC Midtjylland och Köge på samma dag (Köge med U21). Helst hade jag velat haft en utlandsresa med en eller två matcher mot bra internationellt motstånd, men det sätter Coronaläget fortfarande stopp för. Det hade annars varit den bästa förberedelsen för Europaspelet. Midtjylland är dock också ett starkt lag, precis om Kalmar och Elfsborg. Så det är trots allt okej. Men vi tappar förberedelsen med att möta bra internationellt motstånd efter en resa.

MFF möter Kalmar FF den 12 juni, Elfsborg den 19 juni och FC Midtjylland den 27 juni. Alla tre matcherna är planlagda hemma i Malmö. U21-matcherna är den 20 juni borta mot IFK Värnamo och den 27 juni hemma mot Köge.

Foto: Bildbyrån