Inget spel i P19- P17- och P16-serierna förrän i maj-juni

Ungdomsserierna skjuts också upp. Idag kom beslutet från Svenska Fotbollförbundet. P19-, P17- och P16-serierna startar först i maj-juni. Samtidigt ställs slutspelet i Ligacupen in.

– Vi har lyssnat in de olika synpunkter och önskemål distriktsförbunden haft, och utifrån dessa inspel försökt hitta kreativa lösningar som ger oss bästa möjliga förutsättningar att genomföra säsongen på ett bra och sportsligt acceptabelt vis, säger SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson till Förbundets hemsida.
– Jag känner mig trygg i att vi har hittat en bra lösning som svarar upp mot den bedömning av läget som ansvariga myndigheter just nu gör, och vad detta i sin tur kräver av oss. Samtidigt är vi medvetna om att läget snabbt kan förändras och att ytterligare åtgärder kan bli nödvändiga. Om så sker är vi redo att fatta nya beslut.

Sedan tidigare har Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Svenska Cupen skjutits upp.
Ettan herrar spelas med start den 21 maj, men seriestart senareläggs ytterligare om samhällsläget förvärras.
Seriestarten för division 2 herrar, division 3 herrar och division 1 damer senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna.

Hur det blir med distriktsserierna meddelas senare.