Ingen köpoption – och Kiese Thelin-lånet kan brytas i sommar

Malmö FF har ingen option för att köpa loss Isaac Kiese Thelin. Anderlecht satte orimliga villkor på det, och de kan även kalla tillbaka Kiese Thelin om de får ett annat bra bud.

På torsdagen blev Isaac Kiese Thelin klar på lån till Malmö FF. Lånet gäller den svenska tävlingssäsongen ut, men det är inte uteslutet att han lämnar i sommar.
– Anderlecht ville tvunget ha med att om det kommer något stort i sommar så ska de ha möjligheten att bryta, säger Daniel Andersson till Fotboll Skåne.

Det finns heller inte någon klausul som gör att MFF kan köpa loss Kiese Thelin i slutet av lånet.
– Det var ganska orimliga villkor. Det kändes lönlöst.
– Sedan är den frågan alltid öppen ändå.

Enligt Daniel Andersson har MFF kollat brett på anfallsfronten, och det var först när Jon Dahl Tomasson anställdes som det blev tydligt vad MFF skulle gå efter. Tomasson ville ha ett targetalternativ till anfallet.

Det här blir dock den enda värvningen till anfallet. Det kommer inte att plockas in någon mer i vinter.
– Det kommer det inte att bli. Nu tycker jag att vi sitter väldigt bra, med ”Gische” (Molins), Marcus Antonsson, och även ”JIB” (Jo Inge Berget) som kan spela forward. Sedan är Tim Prica där bakom.

Kiese Thelin kommer att spela i tröja nummer sju i Allsvenskan, vilket Fouad Bachirou tidigare har haft. Bachirou kommer att byta till tröja nummer 21, vilket har skapat spekulationer om att den franska mittfältaren kan vara på väg bort.
– Bach ville ha det numret. Det var bestämt sedan innan.

– Vi hade kunnat kommunicera det senare, men det kändes konstigt att annonsera att han tar nummer sju när Bach har det numret.

När det gäller gårdagens rykte om att Nils Fröling är av intresse för MFF så hade Andersson ingen kommentar.

LÄS MER. Ole Törner: Rätt av Malmö FF att ta hem Kiese Thelin – inte Kjartansson

Foto: Bildbyrån