I år nöjer sig Emelie Erlandsson med att spela i MFF

Inför förra årets premiärsäsong var Emelie Erlandsson assisterande tränare i MFF.
Efterhand blev hon allt mer spelare också och när division 3-förberedelserna idag gick igång på allvar är hon enbart spelare.

Annons

– Jag trodde ju att den karriären var över efter alla mina skador. Men jag ville testa och insåg att det gick hur bra som helst. Därför satsade jag allt mer på den biten, det är ju så roligt att vara där ute på planen, säger Emelie Erlandsson.

Att det snabbt gick så bra gjorde beslutet ännu lättare. Bland annat gjorde hon sju mål när MFF besegrade Backarnas FF med 24-0.
– Men jag är bättre tränad nu. Jag hade ju inte tänkt spela utan koncentrera mig på tränarrollen. Därför hann jag knappast komma upp i toppform. I år med det fysprogram vi alla haft att följa är jag bättre förberedd och tränad. Förhoppningsvis ska det synas också. Och det var riktigt härligt att få komma ut på planen och träffa alla lagkompisarna igen.
Är tränarkarriären uppskjuten eller avslutad?
– Uppskjuten vill jag tro. Tränarrollen intresserar mig och det var lärorikt och roligt att få känna på den. Men jag vill hålla kvar spelarkarriären så länge jag kan och efter hur det kändes förra året kan det bli ett tag.
Finns det något annat alternativ än serieseger i division 3?
– Nej. Givetvis vill och siktar vi på att vinna division 3 direkt också.
Hur fungerar det att träna pandemianpassat i grupper om åtta?
– Det var ju första gången idag så hur det kommer att kännas och fungera efter ett tag är svårt att säga. Men det finns mycket att göra på det här viset också och det var härligt att bara komma igång. Reglerna finns där och det är inte så svårt att förstå. Förhoppningsvis får vi dock snart börja spela matcher. De längtar man ju efter.

Ny assisterande tränare i MFF är Jeff Petersson, vilket ni kunde läsa om här.

Foto: Bildbyrån