Hussein Ali startar i ÖSK – ett år efter han lämnade MFF

Tim Prica var inte den första 02:an som lämnade MFF i jakt om speltid i en lite mindre skandinavisk klubb.
Hussein Ali gjorde samma sak förra året, och startade i går som högerback för Örebro SK mot MFF.
– Det har varit ett magiskt år, säger Ali till Fotboll Skåne.

Malmö FF:s generation med spelare födda 2002 är en av de mest lovande kullarna som föreningen har haft, med spelare som Tim Prica (Ålborg), Filip Jörgensen (Villarreal), Sebastian Nanasi, Oscar Uddenäs (SPAL), och många fler.

En av de som stack ut mest i U-landslagen var försvararen Hussein Ali. Han var även lagkapten i MFF:s P17 och fick ofta beröm för bland annat sina ledaregenskaper, men förra sommaren valde han att lämna MFF för att spela seniorfotboll i Örebro SK.

Ett år senare har det börjat att betala av sig. Han startade mot just MFF i går, hans andra raka start, och han assisterade fint till 0-1.
– Han kom från ungdomsfotbollen i Malmö och nu tycker jag han har blivit en allsvensk spelare. Det är väldigt spännande följa honom resterande delen av säsongen, men också framåt. Han har många fina egenskaper och är en fantastisk bra person, säger tränaren Axel Kjäll.

Ali gjorde en start och ett par korta inhopp förra året, och har mot slutet fått mer och mer speltid. Han spelade som högerback mot MFF, men kan även spela vingback och mittback.
– Det har varit ett magiskt år, säger Ali.
– Jag har utvecklats rejält. De har hjälpt mig väldigt mycket. Hela ledarstaben – Axel, Vitor (Gazimba), alla andra – har fått mig att komma in i det väldigt bra.

Jag vet att du var högt uppskattad i MFF, men var det speltiden som gjorde att du hoppade över till ÖSK?
– Exakt. Jag ville ta steget till A-lagsfotboll och spela i Allsvenskan.

Inget erbjudande från MFF att flyttas upp där och då?
– Nej, inget speciellt. Jag kände att det var dags att spela seniorfotboll.
– Men min relation med MFF är väldigt bra. Det är inga problem alls. Jag var väldigt bra omhändertagen här också. Det finns inget ont där.

Kan du tänka dig att representera dem igen?
– Man vet aldrig vad som händer i fotbollen, allt kan hända, men jag trivs just nu i Örebro.

Med tanke på insatsen mot MFF, inkluderat hans assist på inlägg, lär det komma fler starter framöver.
– Jag har nött inlägg varje träning, och jag har stannat kvar efter träningar. Inlägg, inlägg, inlägg, inlägg. Till sist kom det i matcherna också.

Foto: Bildbyrån

Annons