Hat-trick av Rebecka Holm när MFF slog Husie med 7-0

Det tog lite tid innan det lossnade, men sedan gick MFF loss till en bekväm 7-0-seger mot Husie IF. Tre av målen gjordes av Rebecka Holm.

Annons

– Husie hade fullt fokus på försvarsarbetet och vi fick lite svårt att komma till. Därför var det många mål som gjordes utifrån. Normalt kommer lägena mer till för att vi spelar oss in i straffområdet. Vi hade heller inte tillräckligt med tålamod. Nu blev det flera långskott, bland annat av Rebecka, säger MFF-tränaren Fredrik Jahnfors till Fotboll Skåne.
I pausen stod det bara 2-0.

Rebecka Holm gjorde 2-0, 3-0 och 7-0.
– Rebecka var bra även i spelet.

Sista kvarten gjorde Andrea Sjögren comeback efter ett långt skadeuppehåll.
– Hon höll på att göra mål direkt och efter matchen hade hon inga besvär. Härligt att ha henne tillbaka. Hon har haft problem med en häl, som hon och fys-teamet inte fått rätt på. Men de har jobbat hårt, inte minst Andrea själv, och nu var det läge att sätta in henne, säger Fredrik Jahnfors.

Eftersom den förra matchen mot Dalby GIF/Genarps IF blev uppskjuten har det varit tunt med matcher den senaste tiden. Det kan ha varit därför MFF var lite trögt i starten på Husiegårds IP.
– Vi skulle även mött ett av lagen som dragit sig ur serien så det har bara blivit två matcher på fem veckor. Nu blir det dock tätare, säger Fredrik Jahnfors och berättar att den uppskjutna matchen fått nytt speldatum.
– Igår kväll blev det klart. Vi spelar mot Dalby/Genarp den 4 november inne på Stadion.

De övriga målen mot Husie gjordes av Stina Stadig, Emelie Erlandsson, Ida Hansson och Annelie Nilsson (en mycket snygg frispark rakt i mål).
MFF-elvan: Emma Svensson – Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Stina Stadig – Rebecka Holm, Annelie Nilsson, Amanda Kander – Melina Skarström, Emelie Erlandsson, Cassandra Harletun.

Foto: Bildbyrån