Frispark i slutminuterna räddade poäng för MFF P19

Efter att ha stått över den första omgången i slutspelsserien var det dags för premiär för MFF P17. Det blev 1-1 hemma på Hybriden mot Elfsborg sedan Markus Björkqvist bara ett par minuter före slut kvitterat på en frispark.

Elfsborg tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Jack Cooper Love.
– Tycker egentligen att vi spelade bra idag och var bättre än Elfsborg. Men vi har hamnat i en period då vi inte riktigt kan utnyttja vårt stora bollinnehav och bra spel till att även skapa tillräckligt många farliga chanser, konstaterade MFF-tränaren Roland Larsson.
Därför var det rätt logiskt att kvitteringen kom på en fast situation.
– Vi skiftar lite mellan vilka som ska lägga frisparkarna, men det här var ett fint läge för Markus vänsterfot. Han satte dit bollen utan chans för målvakten. Markus gjorde en stark insats även i spelet och var nog bäst i laget idag, berömde Roland Larsson.

Slutspelsserien avgörs som en enkelserie med bara fem lag. Därför har förbundet bestämt att vid oavgjorda resultat ska man avsluta matcherna med en straffläggning. Den vann Elfsborg sedan Markus Björkqvist och Noah Eile nätat och Linus Borgström och Albin Sundgren bränt för MFF. Elfsborg satte alla sina straffar.
Det ska dock mycket till för att det ska få någon betydelse.
Vid lika poäng räknas först målskillnad och sedan gjorda mål för att skilja de fem lagen. Först därefter tittar man på straffarna.

Foto: Bildbyrån

Annons