Franz Brorsson: “Svårt att säga nej om MFF vill förlänga”

En formtopp har gjort att en MFF-förlängning med Brorsson har blivit aktuellt igen. 
– Jag känner att jag förmodligen aldrig har varit bättre än under de här månaderna, säger mittbacken till Fotboll Skåne. 

Annons

Franz Brorsson förlängde sitt kontrakt så sent som i januari, men då med endast ett extra år i samband med utlåningen till Esbjerg.

Nu är situationen annorlunda. Han har tagit en startplats och med drygt ett år kvar på kontraktet är frågan: är det aktuellt med en ny förlängning?
– Just nu är det bara fokus på guldet, och sedan får vi se efter säsongen. Agenten sköter det mesta av snacket under säsong, men det har känts bra. Skönt att få spela mer än förra året när jag hade lite skador, säger Brorsson.
– Jag har visat att jag är här för att ta upp en plats i laget. Jag spelar i Sveriges största klubb och blir det aktuellt med en förlängning kommer jag såklart se över mina alternativ, men det är svårt att säga nej om MFF vill förlänga.

Om Daniel Andersson slänger fram ett tre-fyra-femårskontrakt så är det svårt att nobba?
– Ja, om det är ett bra kontrakt där man känner ”Det här kör vi på”, så absolut.
– Sedan vill man alltid prova på något nytt en gång i karriären. Se var man kan ta sig. Man ser ofta spelare som byter liga och får spela, och då plötsligt är de landslagsaktuella. Man kanske går till en andraliga och blir uppflyttad till Bundesliga eller Premier League, och då kan det gå snabbt. Även om man presterar i Allsvenskan så väger det tyngre om man presterar i en annan liga. Oftast är det så.

Vad har Jon Dahl Tomasson sagt om dina prestationer?
– Han har sagt att han är väldigt nöjd, ”tillfreds” kanske man säger på danska. Han gillar det han har sett och fått ut av mig. Jag känner samma, att jag förmodligen aldrig har varit bättre än under de här månaderna. Tränaren har hjälpt till att få ut det. Jag har fått spela ut ordentligt, så det känns bra med Jon.

Tittar man tillbaka på dina tidigare år så har det varit Rasmus Bengtsson bredvid dig, Kari Arnason bredvid dig… Nu är det Anel Ahmedhodzic. En väldigt bra spelare, men vissa andra kanske är mer ledare. Blir det en annan dynamik nu?
– Oftast när man spelar med en äldre som varit med i många år, så blir det att man kanske ”hänger på” mer. När man spelar med yngre, som när jag spelade med Carvalho ett tag och Anel nu, så tar man större ansvar. Då har jag har presterat som bäst, när jag har fått ta ansvar. Att jag är delaktig i spelet, att bestämma var vi ska ligga med backlinjen, och så vidare. Anel och jag hjälper också varandra.
– Carvalho var lite yr när han kom hit, men vi fungerade väldigt bra tillsammans. Jag trivs med ansvaret.

MFF:s kontraktsläge

2020: Safari (slutar), Kiese Thelin (lån), Nilsson, Melicharek

2021: Bengtsson, Nielsen, Brorsson, Rieks, Traustason, Innocent, Antonsson, Borgström, Vagic, Nanasi, Sejdiu

2022: Johansson, Rakip, Nalic, Toivonen, Berget, Gall, Andersson

2023: Dahlin, Larsson, Knudsen, Beijmo, Ahmedhodzic, Sarr, Mujanic, Adrian

2024: Christiansen, Lewicki

Foto: Bildbyrån

Annons