Fortsatt stor osäkerhet om MFF:s akuta skadeläge

Frågan hur det ser ut i MFF:s stora skadestuga blev inte besvarad på presskonferensen inför matchen mot Juventus.
– Vi får i alla fall tillbaka två spelare, de avstängda Jo Inge Berget och Anders Christiansen, konstaterade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

– Annars får vi se. Vi har inte tränat än och heller inte utvärderat efter träningen. För vilket lag som helst märks det när tio spelare är borta. Vi har haft ett tufft program med många matcher på kort tid. Det har tagit både fysiskt och mentalt.
De osäkra spelarna är Johan Dahlin, Sergio Peña, Oscar Lewicki, Niklas Moisander, Lasse Nielsen samt Bonke Innocent, som fick gå ut tidigt och Franz Brorsson, som fick gå ut alldeles mot slutet av matchen mot IFK Norrköping. Sedan tidigare saknas ju långtidsskadade Ola Toivonen och Jonas Knudsen.
Alla hade varit aktuella för en startelva.

Jon Dahl Tomasson betonade dock att all press ligger på Juventus och att MFF kan spela avslappnat.
– Vi har spelat åtta matcher för att ta oss till himlen. Nu är vi där och kan bara njuta. Vi ska vara modiga, men samtidigt realistiska. Juventus har många duktiga spelare i truppen, flera EM-vinnare och är ett mycket starkt lag trots att de inte fått den bästa starten i Ligan.

Samma spår – allt att vinna – var lagkaptenen Anders Christiansen inne på.
– All press är på Juventus. Italiens bästa klubb. Deras bäst betalde spelare får väl lika mycket som hela vår lönebudget. De ska bara vinna mot oss, de ska väl egentligen köra över oss, men vi får se imorgon.
– På papperet har vi ingen chans. Fast vet inte om man är dum, men man tror ju ändå att det finns en chans inför vår publik i vår arena.

AC konstaterade också att förberedelserna inför den här matchen inte varit annorlunda än inför vilken match som helst.
– Det ar varit samma förberedelser som vanligt. Kvalmatcherna var viktigare för oss som klubb. Detta är roligare. Men de andra har varit viktigare. Vi har gjort vår avgörande prestation.

Foto: Bildbyrån